Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ :ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΘΗ (ΒΙΝΤΕΟ)



Λένε ότι η μεγαλύτερη και πιο ζηλευτή περιουσία των Ελλήνων είναι η ιστορία ανακατεμένη με την παράδοση τους. 

Μια παράδοση ποτισμένη με σοφία, εικόνες και αναμνήσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων, σε βαθμό που και ο ίδιος ο λαός να μην μπορεί να διακρίνει τις ρίζες της. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού αποχωριζόμαστε για λίγο τις χαρές της θάλασσας και βρισκόμαστε στο βουνό ανάμεσα σε έλατα, πεύκα και κάθε λογής θάμνους και άγρια λουλούδια.
Όταν η ελληνική φύση έχει φορέσει το καλοκαιρινό της φόρεμα στολισμένο με κάθε λογής χρώματα τονισμένα με το πιο δυνατό φως του ήλιου, αυτός ο πανάρχαιος λαός διάλεξε να τιμήσει το πιο ιερό και ταυτόγχρονα οικείο του πρόσωπο, κάτι σαν την μάνα του, στήνοντας πανηγύρια σε κάθε γωνιά του ευλογημένου αυτού τόπου.
Εκεί απ' όπου το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Περαχώρα και τα Μέγαρα απέχουν πάνω κάτω το ίδιο, μέσα στην καρδιά της οροσειράς των Γερανείων, αποφάσισαν να στήσουν οι Βυζαντινοί πρόγονοι μας ένα μοναστήρι για να έλθουν πιο κοντά στην αγαπημένη Παναγιά τους.
Στις μέρες μας, κάθε Δεκαπεντάυγουστο στήνεται ένα ωραίο γλέντι μετά από την λειτουργία στον αναστηλωμένο βυζαντινό ναό, και φιλοξενούμενοι της φύσης, απολαμβάνουμε τις ομορφιές της, βαδίζοντας στα ίχνη των προγόνων μας. 
Μακρία από τους ανθρώπινους θορύβους των πόλεων και πιο κοντά στον ουρανό, οι δύο γείτονες κόλποι, ο Σαρωνικός και ο Κορινθιακός μοιάζουν με δύο μεγάλες λίμνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.