Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ !! - Ενδέχεται να έρθει ισχυρό κύμα καύσωνα !!!





Μόνο εμείς και πρώτοι από όλους, σας αναφέραμε από τις αρχές Ιουλίου, πως θα έχουμε ως το τέλος του καλοκαιριού 2 με 3 καύσωνες.

Ως τώρα πέσαμε μέσα για το καύσωνα στα τέλη Ιουλίου όπου είχαμε θερμοκρασίες 40 βαθμών, ωστόσο περιμένουμε άλλους 2 καύσωνες ως τα τέλη Αυγούστου, που ουσιαστικά θα λέγαμε πως φαίνεται να είναι ένας καύσωνας αρκετών ημερών και όχι 2 ξεχωριστοί καύσωνες.

Πιο αναλυτικά:

Αρχικά, τα στοιχεία εδώ και 1 περίπου μήνα, θέλουν από τα μέσα ως και τα τέλη Αυγούστου, πολύ θερμές αέριες μάζες να εισέρχονται στη χώρα μας και σε όλη τη Μεσόγειο, δίνοντας θερμοκρασίες άνω των 40oC στη χώρα μας αλλά και σε χώρες της υπόλοιπης Μεσογείου.

Δυστυχώς και στις τώρα αναλύσεις που κάναμε, φαίνεται να επιβεβαιωνόμαστε, μιας και μετά τις 16-17 Αυγούστου, ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά σε όλη τη χώρα μας, ακόμα και πάνω από τους 40oC !!

Τα πρώτα στοιχεία μας κάνουν λόγω ακόμα και για θερμοκρασίες 45oC πράγμα που απευχόμαστε, καθώς οι θερμοκρασίες αυτές ίσως θυμίσουν σε πολλούς τον Αύγουστο του 2007 όπου οι θερμοκρασίες είχαν ανέλθει σε τέτοια και λίγο υψηλότερα επίπεδα!!

Αυτό το σκηνικό με τις υψηλές θερμοκρασίες, φαίνεται να διατηρείται μέχρι τα τέλη του Αυγούστου και για αρκετές ημέρες. Θα αναλύουμε συνεχώς τα στοιχεία μας, μιας και μπορεί να αλλάξουν κατά μικρό ποσοστό, ωστόσο κατά 70% πιστεύουμε πως θα βγουν αληθινά για άλλη μία φορά.

Ως και τις 13 με 14 Αυγούστου, θα γνωρίζουμε ακριβώς για το αν θα έχουμε ένα τόσο ισχυρό κύμα καύσωνα διαρκείας ή θα έχουμε απλά πολύ ζέστη με αρκετά σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία.

Όλα τα στοιχεία μας δείχνουν πολύ ζέστη ως τα τέλη του μήνα, κάτι που σας τονίζουμε κατά καιρούς με άρθρα και προβλέψεις μας γι' αυτό κυρίως το μήνα που διανύουμε.

Ο καιρός πάντως ως και τις 16-17 Αυγούστου, θα είναι άστατος αλλά και με πολύ ζέστη στη βόρεια κυρίως χώρα.

Στην υπόλοιπη χώρα η ζέστη θα είναι αρκετή, όπως και η σχετική υγρασία με τα φαινόμενα να απουσιάζουν ωστόσο.



Η υγρασία θα ανεβάζει τη δυσφορία στα ύψη, κάνοντας της θερμοκρασία να είναι ανυπόφορη σε πολλές περιοχές. Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για κάθε νεότερη εξέλιξη που θα έχουμε από τα προγνωστικά μας στοιχεία, καθώς το ενδεχόμενο να έχουμε ένα ισχυρό κύμα καύσωνα με διάρκεια, είναι πολύ μεγάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.