Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Τα «καυτά» θέματα που απασχολούν τους εμπόρους και έχουν άμεση σχέση με την ίδια την επιβίωσή τους συζητήθηκαν
κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μεταξύ των εμπορικών συλλόγων της Κορινθίας και της Ομοσπονδίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε, εκπροσώπων των Δήμων και άλλων φορέων. Τα βασικά θέματα ήταν τα «ραβασάκια» κατασχέσεων του ΟΑΕΕ, το Mall, το παρεμπόριο αλλά και το άνοιγμα τις Κυριακές. Όσον αφορά στο Mall, οι έμποροι σημείωσαν ότι ήδη έχουν δώσει εντολή σε νομικές υπηρεσίες να ελέγξουν κατά πόσο είναι νόμιμη μια τέτοια επένδυση και κατόπιν αυτού θα προβούν σε περαιτέρω κινήσεις. Για τις Κυριακές έθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη το αίτημα να μην υπερβεί κανένα κατάστημα τις 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ η τελική πρόταση θα παρθεί από τις συνελεύσεις των εμπορικών συλλόγων του νομού οι οποίες και θα κατατεθούν στην Περιφέρεια και θα κάνουν λόγο μάλιστα για άνοιγμα αρκετά λιγότερες Κυριακές ακόμα και από τις 7, πιθανότατα με κάποιες εξαιρέσεις σε ορισμένες περιοχές. Διεξοδικά συζητήθηκε το θέμα των «απειλών» κατασχέσεων από τον ΟΑΕΕ προς τους εμπόρους, αφού εν μέσω κρίσης πολλοί αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους. Τόνισαν ότι υπάρχει σοβαρό κοινωνικό θέμα, ενώ πολλοί έμποροι παραμένουν ανασφάλιστοι. Ζήτησαν το «πάγωμα» των παλαιών οφειλών και μείωση κατηγορίας για τις οφειλές που τρέχουν ώστε να μπορούν να αποπληρώνονται. Τέλος, σημειώθηκε, ότι με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας το παρεμπόριο άρχισε πάλι να ανθεί επικίνδυνα, παίρνοντας τη διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη η αρμόδια επιτροπή που ήδη συστήνεται με υπαλλήλους του τμήματος Εμπορίου και θα διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους…



Εμπορικός σύλλογος Κορίνθου: Έγινε εποικοδομητική συζήτηση



«Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου , προκειμένου να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον Εμπορικό Κόσμο σήμερα. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κος Δέδες, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίας κος Καμπούρης, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ κα Ταουξίδη  καθώς και οι Πρόεδροι των υπόλοιπων  Εμπορικών Συλλόγων του Νομού. Ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Κορίνθου κος Γεώργαρης, παίρνοντας τον λόγο στην συνεδρίαση αναφέρθηκε στο μείζoν  θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τόνισε πως σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη θα πρέπει να αποτραπεί κάτι τέτοιο  διότι σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθήσει τους εμπόρους της Κορινθίας, τουναντίον θα τους επιβαρύνει με επιπλέον λειτουργικά έξοδα αφού η καταναλωτική ζήτηση δεν πρόκειται να αυξηθεί αποκλειστικά από την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές. Η άποψη αυτή βρήκε σύμφωνους και τους περισσότερους αντιπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού. Επιπλέον απευθυνόμενος στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, ζήτησε την άμεση ίδρυση των κλιμακίων ελέγχου του υπαίθριου και πλανόδιου εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) ώστε το φαινόμενο του παραεμπορίου να εξαλειφθεί στο ελάχιστο δυνατό βαθμό. O Αντιπεριφερειάρχης απάντησε  πως είναι θέμα ημερών η λειτουργία τους ,αφού έχουν ήδη συσταθεί.  Ακόμη τοποθετήθηκε στο πρόβλημα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και συγκεκριμένα στην πρόσφατη αποστολή ειδοποιητηρίων προς τους εμπόρους που οφείλουν για άμεση αποπληρωμή  τους ή για υπαγωγή τους σε ρύθμιση ,διαφορετικά θα ακολουθήσουν διαδικασίες συλλήψεων και κατασχέσεων. Συμπλήρωσε πως θα υπάρξει παρέμβαση του Ε.Σ. Κορίνθου προς τον ΟΑΕΕ, με τη  συμβολή και του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου,  ώστε οι πάγιες τακτικές της τρομοκρατίας  να σταματήσουν, να γίνει πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να θεωρηθούν άμεσα τα βιβλιάρια ασθενείας των οφειλομένων για να μπορεί να προσφερθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα μέλη των οικογενειών τους. Τέλος αναφέρθηκε στην δημιουργία Εμπορικού Κέντρου στην Κόρινθο και για μια ακόμη φορά εξέφρασε  την κάθετα αρνητική στάση του Ε.Σ.Κορίνθου  στην ενέργεια αυτή. Συνοψίζοντας η  συνεδρίαση ήταν αρκετά εποικοδομητική, όλοι οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων εξέφρασαν απόψεις προς την ίδια κατεύθυνση για τα προβλήματα της αγοράς και ελπίζουμε πώς με την από κοινού παρέμβαση  προς όλους τους αρμόδιους φορείς θα καταφέρουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την Μμε επιχείρηση ώστε να επιβιώσει στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά».






Πηγή:axiontv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.