Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Λουτράκι - Φάκελος Προμηθέας: Μουσική Σχολή και Φιλαρμονική...στην εντατική! (ΒΙΝΤΕΟ)


Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί συμπολίτες!
Το Lcitynews σας προτείνει ανεπιφύλακτα την τουλάχιστον μια φορά παρακολούθηση συνεδρίασης του Δ.Σ του Προμηθέα πριν τη λήξη της θητείας του τον προσεχή Μάιο (άλλοι 8 μήνες έμειναν να διορθώσουμε επί ευκαιρίας και τον πρόεδρο που ανέφερε για ολόκληρο χρόνο!). Οι λόγοι ψυχαγωγικοί αλλά και εκπαιδευτικοί!
Και πέρα από το σατυρικό της υποθέσεως ας σας μεταφέρουμε μερικά από όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην κατάμεστη από γονείς αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Το θέμα κυρίως η μουσική σχολή και η λειτουργία της το τρέχον σχολικό έτος. Η απουσία συμβάσεων οδηγεί σε εξεύρεση άλλης λύσης με τον πρόεδρο να προτείνει την ίδρυση μιας συνεταιριστικής εταιρείας η οποία σε συνεργασία με υπουργεία, το δήμο, τον προμηθέα και τους καθηγητές θα εξασφαλίσει τη λειτουργία της. Και ως εδώ ας πούμε καλά!
Τι ακολούθησε; Απλά ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν και όλοι οι υπόλοιποι!
Τι ακούσαμε;
Κυρίες και κύριοι! Η Φιλαρμονική δεν είναι τμήμα του νομικού προσώπου!!!τάδε έφη η κα Καλλίρη! Η Μουσική Σχολή επίσης δεν είναι τμήμα του νομικού προσώπου!
Και επειδή μπορεί να μην είδατε καλά…. Η Μουσική σχολή και η Φιλαρμονική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!!!
Συνεπικουρούμενη από υπάλληλο μάλιστα του Πνευματικού Κέντρου με την παράλληλη ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ.!!!
Και αφού δεν πέσαν τα ντουβάρια να μας πλακώσουν περιμέναμε καμιά ώρα να αλληλοσπαράζονται (με την καλή έννοια πάντα) οι του συμβουλίου! Πολιτικές διενέξεις (όπως βαφτίστηκαν και από τον πρόεδρο στο βίντεο που ακολουθεί) πλήρης άγνοια επί του θέματος αλλά και γενικότερα, φανφάρες, φωνές, λαλιές, διαξιφισμοί, οι εργαζόμενοι, τα συνδικαλιστικά τους όργανα, αυθαίρετες τοποθετήσεις αντί διαλόγου (πιάσαμε και κάποιο ραβασάκι κόβει είναι η αλήθεια το μάτι μας!) … ε καλά λες και δεν ξέρετε τι ακολούθησε! ΑΝΑΒΟΛΗ!!!
Αντί άρθρου σήμερα θα έπρεπε να σας μεταφέρουμε την ομιλία γονέα της Μουσικής Σχολής η οποία σε τοποθέτηση τριών και όχι παραπάνω λεπτών τα είπε όλα. Πραγματικά κρίμα που δεν είχαμε κάμερα να γράφει. Αφού με πολύ όμορφο τρόπο έψεξε την συμπεριφορά και το επίπεδο του συμβουλίου καταδικάζοντας τη, έστρεψε το ερώτημα της στο ουσιώδες της υπόθεσης. Στο αυτονόητο της λειτουργίας των τμημάτων. Το κοινό καταχειροκρότησε, η κα Καλλίρη απτόητη ήθελε πάλι το λόγο να τοποθετηθεί επ΄ αυτών,  «ψιλογιουχαίσματα» όμως και ο πλήρης ενστερνισμός όλων των παρευρισκομένων στα όσα ανέφερε η γονέας δεν επέτρεψαν αντίλογο.

Επί της ουσίας, και καθότι μόνο κωμικές δεν είναι ανάλογες καταστάσεις, ας ελπίσουμε και ευχηθούμε και εμείς το προφανές. Την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων πολιτισμού. 'Όλα τα άλλα τα όμορφα λόγια που ακούσαμε από διαφόρους περί του πόσο κόπτονται περί αυτού τα προσπερνάμε προς το παρόν. Από εδώ όμως δεσμευόμαστε να τα αναδείξουμε και να απονείμουμε τα εύσημα αν προχωρήσουν επί του πρακτέου. 

Το παρακάτω απόφθεγμα το βρήκαμε, ταιριάζει στη χθεσινή συνεδρίαση (κατά την κρίση μας πάντα) και το παραθέτουμε στην δική σας:
Ο πολιτισμός αρχίζει με την τάξη, αναπτύσσεται με την ελευθερία και καταστρέφεται με το χάος.
Will Durant (αμερικανός φιλόσοφος)

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τον Πρόεδρο του Προμηθέα κ. Νίκο Λόη και τα όσα δήλωσε στην κάμερα του Lcitynews.







4 σχόλια:

  1. Προσωπικά έχω παρακολουθήσει αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ του ΠΡΟΜΗΘΕΑ και πάντα μου δημιουργείται η εξής απορία, πως γίνεται τα μέλη του ΔΣ ,κάθε φορά για όλα τα σημαντικά θέματα να δηλώνουν άγνοια επί του θέματος που καλούνται να συζητήσουν και να ζητούν αναβολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι υπάλληλοι που διορίστηκαν από το παράθυρο - βλέπε νόμο παυλόπουλου επειδή είχαν μπάρμπα στην κορώνη και με μηδεν προσόντα πολεμούν τα τμήματα νομίζοντας πως θα διασώσουν τις καρέκλες τους. φεραν και το σύλλογο τους να βοηθήσει!
    αυτοί είναι οι εργαζόμενοι του πολιτισμού στο λουτράκι. και περιμένετε τι?
    η κυρία που έχει φάει ψωμί εκεί μέσα δηλώνει και όλα πως η μουσική σχολή δεν είναι τμήμα του προμηθέα. εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ ένα δεν κατάλαβα γιατι του ΔΣ προσπαθούν να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου ? μου ΄΄εδωσε την εντίποση ότι ειναι εχθροί μεταξύ τους Πως περιμένουμε να παμε μπροστα με τέτοια νοοτροποία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η καλλίρη ελεγε να το πούμε εδώ στον κόσμο να το ξέρουνε ότι δεν είναι τμήμα μας η μουσική σχολή.
    να τους χαίρεσαι δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.