Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ξέρετε ότι υπάρχει οδός Μπαϊ-πάς στην Κορινθία;


Ο δρόμος της καρδιάς


ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και ευεργέτες (‘Ελλnνεs και φιλέλληνες), οι επιφανείς πολιτικοί, οι συγ¬γραφείς και ποιnτέs (Ρωμιοί και ξένοι), ο! καθοριστικές ημερομηνίες για τον ελληνισμό αλλά και ότι δέντρο και λουλούδι φυτρώνει στα βουνά, στα λαγκάδια και στους κήπους έδωσαν το όνομά τους στους δρόμους μαs. Ένας δρόμος όμως τριών χιλιομέτρων ξέφυγε από τον κανόνα και χτύπησε στις πινακίδες του: οδός Μπάι πας. Γράμματα μεγάλα κι
. ευανάγνωστα.

Δέντρα δεξιά κι αριστερά, με όμορφα παγκάκια, με υπέροχο φωτισμό από φανάρια κομψοτεχνήματα και με τα¬μπελάκια ανά 500 μέτρα, ώστε να γνωρίζει ο βαδιστής σ’ αυτό το «φυσικό» τεστ κοπώσεως που κάνει πόση απόσταση έχει διανύσει.
Βρίσκεται στο Σοφικό Κορινθία.

Ανάδοχος ο πρώην δήμαρχος Ι. Γκεζερλής που, δίνοντας σ’ έναν μεγάλο δρόμο, που προσφερόταν για περίπατο, το όνομα μίας επέμβασης, θα έκανε τouς Σοφlκίτεs να θυμούνται ότι n επιστήμη έχει βρει τρόπο να σώσει την καρδούλα τους, αλλά μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους με το περπάτημα.
Το Σοφικό πολλοί μπορεί να το γνωρίζουν επειδή τους χαιρετά διακριτικά από το πλάι του δρόμου που οδηγεί στην Επίδαυρο. Άλλο για το Ράντσο του που βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα 330 στρεμμάτων με ξύλινες κατοικίες στην κλασική αρχιτεκτονική της Άγριας Δύσης και μαγεύει τους επισκέπτες με τις αμαξά και το τρενάκι του. Άλλοι για το πανέμορφο θέατρό του «Β. Ρώτα» που φιλοξενεί προσεγμένε παραστάσεις. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι κατά την Επανάσταση του 1821 αναδείχτηκε σε πρωτεύουσα τη Επαναστατικής Κυβέρνnσnς και τον ρόλο που έπαιξαν οι Σοφlκίτεs όταν οι οπλαρχηγοί πλακώνονταν μεταξύ τους.
Ένα βιβλίο με την ιστορία του τόπου, λίγη κουβέντα με του ντόπιους ρnτινοσυλλέκτεs (που δάκρυ δάκρυ -μάζευαν το βίος τουs) σε ένα παγκάκι τns Οδού Μπάι πας, με παρατημένο το αυτοκίνητο στην αρχή του δρόμου (να περπατήσουμε και λίγο), μακριά από φάρμακα και γενόσημα. υποβρύχια και μίζες , μοιάζει καλή απόδραση.

Έτσι δεν είναι;
Στoυρoύλα Mατζώρou

Απο την ΕΦΗΜΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.