Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η Ελλάδα όπως δεν την έχουμε ξαναγευθεί: Το απίστευτο ταξιδιωτικό blog που δοξάζει την ελληνική γαστρονομία [εικόνες]



Να ταξιδεύεις, να γνωρίζεις γοητευτικούς αυθεντικούς ανθρώπους και να γεύεσαι υπέροχες ελληνικές γεύσεις από τις κουζίνες όλης της χώρας αλλά και της Κύπρου: Αυτή η ονειρική κατάσταση έχει πάρει τη μορφή blog με το όνομα «Τόπων Γεύση» αναδεικνύοντας μέσα από υπέροχες φωτογραφίες όψεις του υλικού πολιτισμού της χώρας.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μαστροπαύλος, οπαδός του κινήματος slow food δημιούργησε το «Τόπων Γεύση»  που εντοπίζουμε ως taxidiaonline  στην μπλογκόσφαιρα προσφέροντας ταξίδια γεύσεων και ψυχής. Φημισμένες ταβέρνες των περιοχών, ξακουστές μαγείρισσες νοικοκυρές, τοπικά προϊόντα, υπέροχοι άνθρωποι και μοναδικά τοπία ξεπηδούν από την πλοήγηση στο blog που προσφέρει μια μη τεχνοκρατική ή mainstream, αλλά απολύτως ουσιαστική, ρεαλιστική γαστρονομική και ταξιδιωτική εμπειρία.

Στην προμετωπίδα διαβάζουμε «Οι διατροφικές συνήθειες είναι σημαντικό στοιχείο της κουλτούρας του καθενός, από τα πιο ανθεκτικά μάλιστα: ακόμα και όταν γευόμαστε τα καλύτερα μαγειρεμένα πιάτα του κόσμου, διατηρούμε μια ιδιαίτερη προτίμηση για τις γεύσεις που συνηθίσαμε στην παιδική μας ηλικία» Tzvetan Todorov.
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.