Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αισιοδοξία για επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC 2015!


Η αλυτάρχης του Ράλλυ Ακρόπολις, Αννίτα Πασαλή είναι αισιόδοξη πως ο εθνικός μας αγώνας θα επανέλθει στο WRC. Αρκεί ο αγώνας του 2014 για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι να έχει επιτυχία.


Το Ράλι Πολωνίας εκτόπισε το Ράλλυ Ακρόπολις από το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι το 2014, όμως η οργανωτική επιτροπή του εθνικού μας αγώνα έχει δεσμευθεί πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την επιστροφή του στο καλεντάρι του WRC ίσως και το 2015.

Η αλυτάρχης του αγώνα, Αννίτα Πασαλή και κριτής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι (ERC) μίλησε σε μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες ράλι για την απόφαση να συμπεριληφθεί το Ακρόπολις στο ERC.

“Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη συμμετοχή του Ακρόπολις το 2014 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι με την ελπίδα πως θα επιστρέψουμε στο WRC. Το Ακρόπολις είναι ένας θρυλικός αγώνας του WRC και κάθε οδηγός και ομάδα θέλουν να νικήσουν”, δήλωσε στην ιστοσελίδα iRally.

“Δεν ήταν εύκολη απόφαση να συμφωνήσουμε στη διοργάνωση του θρυλικού Ακρόπολις για το ERC, ενός πρωταθλήματος που γίνεται ολοένα και πιο δυνατό χάρη στην παρουσία του νέου Promoter, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχει την αίγλη του WRC. Το σκεφτήκαμε και καταλήξαμε πως ήταν καλύτερο να διατηρήσουμε το μομέντουμ από το να έχουμε διάλειμμα ενός έτους. Οι σημαντικότεροι λόγοι ήταν πως το Eurosport (σ.σ. διοργανώνει το πρωτάθλημα) ήθελε να συμπεριλάβει το Ακρόπολις στο καλεντάρι του ERC και πως η FIA πρότεινε να οργανώσουμε έναν αγώνα για το ERC. Πήραμε την απόφαση, ελπίζοντας πως το 2015 θα βρισκόμαστε πίσω στο WRC”, πρόσθεσε η πρώην διαγωνιζόμενη στο Ακρόπολις.

Η κ.Πασαλή υπενθύμισε πως ”το Ακρόπολις το 2014 θα διεξαχθεί τη μια ημέρα στην άσφαλτο και την άλλη σε χωμάτινες ειδικές και θα καλύψει συνολικά 240 χιλιόμετρα. Η αλλαγή αυτή ήταν απαραίτητη για να προσαρμοστούμε στους κανονισμούς του ERC και αναγκαστήκαμε από την ημερομηνία διεξαγωγής (28-30/3). Τόσο νωρίς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικές επάνω στα βουνά”. Το κέντρο του αγώνα θα βρίσκεται και πάλι στο Λουτράκι.

Το σημαντικό είναι πως το Ακρόπολις θα έχει επιτέλους κάλυψη από μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, το Eurosport. To δίκτυο που μετέδωσε πρώτα από όλα live ειδικές σύμφωνα με την κ.Πασαλή ”έχει αποδειχθεί εξαιρετικό και βασιζόμαστε στον επαγγελματισμό και στην εμπειρία τους για να δείξουμε στο τηλεοπτικό κοινό και τους φίλους των ράλι, τις πρωτότυπες ενέργειες στον αγώνα μας και τις ομορφιές της Ελλάδα”.

Πηγή:sport24.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.