Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το βίντεο της Κέρκυρας που μάγεψε το CNN [ΒΙΝΤΕΟ]





Ύμνους για την Κέρκυρα και τη δουλειά του 29χρονου Βασίλη Μεταλληνού έγραψε το CNN με αφορμή το το πεντάλεπτο βίντεο που δημιούργησε με πρωταγωνίστρια την «κόμισσα» του Ιονίου και την απίστευτη ομορφιά της τη νύχτα υπό τους ήχους της μουσικής του Γιάννη Μηλιάδη...




«Νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας - Η παρέα των αστεριών» είναι ο τίτλος του βίντεο που κέντρισε και κέρδισε το ενδιαφέρον του αμερικανικού δικτύου, το οποίο έψαξε για τον δημιουργό του και του πήρε συνέντευξη.

Όπως είπε ο ίδιος στο CNN, μέσα σε πέντε λεπτά «περνούν» από τα μάτια μας 60.000 φωτογραφίες της πρωτεύουσας του Ιονίου από το 2010 έως το 2014, τις οποίες μάλιστα για να τραβήξει έπρεπε να σκαρφαλώσει σε βράχους και να περάσει ατελείωτες ώρες με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι μέχρι να πετύχει την τέλεια λήψη.

Ο 29χρονος Κερκυραίος που ασχολείται με την αστρονομία εδώ και περίπου δέκα χρόνια, είπε πως πέρα από τα τέσσερα χρόνια φωτογράφησης του νησιού, μαζί με την ομάδα του χρειάστηκαν περισσότερο από ένα μήνα για να αρχειοθετήσουν 200.000 φωτογραφίες από τις περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια που τράβηξε και να δημιουργήσουν το εν λόγω βίντεο.

«Ο οργανισμός τουρισμού της Κέρκυρας θα έπρεπε να τους ευχαριστεί», έγραψε το αμερικανικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι «αν δεν αντλήσετε έμπνευση για να φύγετε για την Ελλάδα μόλις το δείτε, τότε πιθανότατα δεν παρακολουθήσατε σε full-screen αυτό το αφιέρωμα στην ελληνική ομορφιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.