Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΤΑΚΗ , Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ




Φίλες και Φίλοι,
     Θεωρούμε απαραίτητο να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου κυρίου Ιωάννη Γιωτάκη,  στο τοπικό κανάλι AXION και την κυρία Κασιμάτη.

     Όντως την Τρίτη 8/4/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των διοργανωτών του «Κύκλου Συναντήσεων Νεολαίας», του πρώην Δημάρχου, όπως και συνεργατών του. Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση, όπως αποδεχθήκαμε κάθε πρόσκληση που δεχθήκαμε για διάλογο, από τους περισσότερους δημοτικούς συνδυασμούς.
     Είναι αληθές ότι μετά την ανταλλαγή των προτάσεων και των θέσεων για το Δήμο, μας κατατέθηκε πρόταση η οποία περιελάμβανε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε την ένταξη μας στο συνδυασμό του κ. Γιωτάκη και το δεύτερο να ξεκινήσουμε και να μπούμε μπροστά σε μια νέα δημοτική κίνηση, στην οποία ο πρώην Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ήταν πρόθυμοι να μας υποστηρίξουν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς κανένα όρο. Η μοναδική προϋπόθεση που τέθηκε, ήταν να συγκλίνουν οι απόψεις μας μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για την κατάρτιση του προγράμματος του μελλοντικού συνδυασμού, αίτημα απόλυτα υγιές και σεβαστό.
     Η απάντηση μας και στα δύο σκέλη ήταν σαφής και ξεκάθαρη, όπως είναι και η συνολική μας στάση απέναντι στους δημότες και στους υπόλοιπους υποψηφίους όλο αυτό το διάστημα.
     Ξεκινώντας τον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας», δεσμευτήκαμε δημόσια ότι δεν κρύβεται τίποτε άλλο πίσω από αυτή την κίνηση. Δηλώσαμε ότι στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα ελεύθερης έκφρασης σε κάθε δημότη, μακριά από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα. Να αποδείξουμε με διαφορετικούς όρους, ότι οι νέοι είναι ενεργοί πολίτες, αντιλαμβάνονται την προβληματική κατάσταση, συζητούν πολιτισμένα και καταθέτουν προτάσεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων. Ξεκαθαρίσαμε ότι επιθυμούμε να μη συνδεθεί η κίνηση αυτή με οποιονδήποτε υποψήφιο ή πολιτικό κόμμα. Τονίσαμε ότι είναι απαραίτητο τώρα, να μεταφερθεί το κυρίως θέμα της προεκλογικής συζήτησης, από την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων και τη μεταγραφολογία ή την εύρεση νέων Δημοτικών Συμβούλων, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
      Η αποδοχή των προτάσεων των δημοτικών συνδυασμών θα ήταν αντίθετη με τις δεσμεύσεις και τις δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει όλο αυτό τον καιρό. Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η συνέπεια των λόγων και των έργων μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι στην περίπτωση που επιθυμούσαμε να σχηματίσουμε κάποιο νέο δημοτικό συνδυασμό ή να προσχωρήσουμε σε κάποιον ήδη υπάρχοντα, θα το είχαμε δηλώσει εξ’αρχής με θάρρος και ειλικρίνεια, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από μάσκες και προσχήματα.
     Ευχαριστούμε τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους για την εμπιστοσύνη και την πίστη που μας έδειξαν μέσα από τις  προτάσεις τους, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της κάθε μιας. Πιστεύαμε και πιστεύουμε όμως, ότι στην παρούσα φάση ο τόπος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μια κίνηση που θα ενώσει, παρά από ακόμα μια που θα διχάσει. H ελπίδα μπορεί να ξαναγεννηθεί σε όλους, μέσα από την ενότητα, τη συμμετοχή, τον πολιτικό πολιτισμό και την γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας στα δημοτικά δρώμενα... Αξίες και αλλαγές που πρεσβεύουμε στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία.
     Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τη συνάντηση που σκοπεύουμε να διοργανώσουμε με καλεσμένους τους υποψήφιους Δημάρχους, ώστε να τοποθετηθούν δημόσια, σχετικά με τις προτάσεις και τις θέσεις που προέκυψαν από τον «Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας».
     


Οι Διοργανωτές των Συναντήσεων: 
Ζαχαρίας Αγγιστριώτης                                                                                 
Παναγιώτης Αντώνακας
Έλενα Βακουφτσή
Μηνάς Γκίκας-
Θάνος Θεοχάρης
Φαίη Θυμή
Ιωάννης Καπνιστής
Δημήτρης Θυμής
Βασίλης Κατσαμάκης
Χαράλαμπος Μαρινάκης
Δημήτρης Μπίμπος
Κωνσταντίνος Πρωτοπαππάς

1 σχόλιο:

  1. Καλη δυναμη στο εργο που εσεις επιλεξατε , είναι παρηγορο νεοι ανθρωποι να κουβεντιαζουν και να ψαχνουν δικες τους λυσεις για τα προβλήματα του τοπου .να μη ξεχασετε ωστοσο ,ότι η πειρα είναι ενας σημαντικος παραγοντας που δεν πρεπει να λειπει ,.Τα αυτια σας πρεπει ναναι ανοιχτα όπως επεισης και η καρδια σας ,η λογικη υπαρχει βγειτε λοιπον να σας γνωρίσουμε γιατι εσεις ειστε το ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.