Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Λουτράκι:Ομιλία Δ.Στάμου στην πρώτη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών



Η πρώτη συγκέντρωση του Συνδυασμού της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε με πανηγυρικό χαρακτήρα στο εκλογικό κέντρο της Κίνησής μας στο Λουτράκι, την Τρίτη, 29 Απριλίου.


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού, κύριος Δημήτρης Στάμου, καλωσόρισε τους υποψήφιους συμβούλους της "Πρωτοβουλίας Πολιτών" και τους απηύθυνε τον παρακάτω λόγο:




"Αγαπητές και αγαπητοί συνυποψήφιες και συνυποψήφιοι,

Σας ευχαριστώ όλους για την αποψινή παρουσία σας.

Η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιό μας, συμμετοχή άξιων και ικανών ανθρώπων, εγγυάται ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανατρέψουμε όλους αυτούς και όλες αυτές τις πρακτικές που οπισθοδρόμησαν τον τόπο και έφεραν τον δήμο και τους δημότες στα σημερινά αδιέξοδα.

Εμείς, όπως διαπιστώσατε ήδη από την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, δεν ανταλλάσσουμε την ψήφο των συνδημοτών μας με απατηλές υποσχέσεις.

Δίνουμε με την στάση και λόγια μας το μέτρο της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας, με υποψηφίους σοβαρούς που πιστεύουν και θα κάνουν πράξη αυτά που λένε, για να χαράξουμε μια νέα πορεία για πρόοδο, ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας.

Αποβλέπουμε σε ένα δήμο που θα είναι πρότυπο ήθους, συμπεριφοράς και διαφάνειας και θα δίνει το παράδειγμα στους δημότες.

Θέλουμε ένα δήμο αξιών που θα ασκεί πολιτική των δημοτών και όχι των εκλεκτών ή των κολλητών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε και να αναδείξουμε ότι οι λοιποί συνδυασμοί, με την ίδια ακριβώς ονομασία, με τις ίδιες πρακτικές που ακολουθούν και σήμερα και κατά το μεγαλύτερο μέρος τους με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, κρίθηκαν στις προηγούμενες και προπροηγούμενες εκλογές ως τουλάχιστον ανεπαρκείς και ακατάλληλοι να αναλάβουν τις τύχες του τόπου μας.

Οι δημότες τους απέρριψαν σε εποχές μάλιστα ευμάρειας και τους απέρριψαν για την κατάσταση που είχαν οδηγήσει τον δήμο μας, τον δε συνδυασμό που διοικεί σήμερα και τον αρχηγό του, απερχόμενο δήμαρχο, τον απέρριψαν οι ίδιοι οι σύμβουλοί του με τις αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις τους.

Δεν τους φτάνει επομένως η απόρριψή τους;

Δεν τους φτάνει η καταστροφή που έχουν προκαλέσει, αλλά επιζητούν να ανακαταλάβουν με τις ίδιες πρακτικές και μεθόδους την Δημοτική Αρχή για να ολοκληρώσουν το επιζήμιο έργο τους;

Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να παρουσιάσουν λύσεις, αναλώνονται να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για το σημερινό μας κατάντημα και να συγκροτούν ψηφοδέλτια με στόχο όχι την λύση των προβλημάτων, αλλά πως να μη τους ξεφύγουν οι ψηφοφόροι.

Πιστεύουμε όμως ότι δημότες μας έχουν και μνήμη και κρίση και δεν ανεχθούν να συνεχίζουν ορισμένοι να κακομεταχειρίζονται την νοημοσύνη τους και να προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.

Και με αφορμή τις τελευταίες φήμες περί δήθεν συναλλαγών και υποσχέσεις θέσεων και αξιωμάτων, θέλω να τονίσω ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών ενεργεί μέσα από διαδικασίες που όλοι σεβόμαστε, ότι οι θέσεις και τα αξιώματα δεν είναι κτήμα κανενός για να τα μοιράζει σε όποιον - κατά τρόπο προσβλητικό για τις αρχές και το νόημα της αυτοδιοίκησης και την αξιοπρέπεια των πολιτών - εμφανίζεται ως διαχειριστής της ψήφου των συνδημοτών μας και διεκπεραιωτής των συμφερόντων τους.

Εμείς αποτελούμε ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και αξιών που μπορεί να συγκρουστεί με τις κατεστημένες πρακτικές και να προωθήσει την ανάπτυξη με καινοτόμες και προσαρμοσμένες στα τοπικά δεδομένα λύσεις, να αναδείξει την ταυτότητα του τόπου μας και τις αρχές μας και να στηρίζει έμπρακτα τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Στρατευόμαστε όλοι σε ένα και μοναδικό στόχο: Την σωτηρία του δήμου μας.

Μας ενώνει η αγωνία και η αγάπη για τον τόπο μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Μας συνοδεύουν οι ευχές και οι ελπίδες όλων εκείνων που θέλουν να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο.
-Είμαστε όλοι συνεχώς στην πρώτη γραμμή.

-Αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον δημότη αλλά με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

-Ενωμένοι – Αισιόδοξοι και Μαχητικοί

-Καμία ψήφος χαμένη.

-Καμία ψήφος χαρισμένη στους αντιπάλους.

-Η νίκη είναι στα χέρια μας.

-Όλοι μαζί για να Πάρουμε τον Δήμο στα χέρια μας."














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.