Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία από αλυσίδες fast-food



Τηλεοπτικά ρεπορτάζ από το δορυφορικό δίκτυο RTL, δημοσιεύματα του περιοδικού SPIEGEL και καταγγελίες της GREENPEACE, κάνουν αίσθηση στη Γερμανία καθώς η πολυεθνική εταιρεία μαζικής εστίασης McDonald 's, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς στις κοτομπουκιές και το μπιφτέκι κοτόπουλο.

Ο διατροφικός γίγαντας παραδέχθηκε την, απαγορευμένη από το 2001, χρήση γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών, αποδίδοντας την στην υψηλή τιμή των, κανονικών, ζωοτροφών.

Η kontra news γνωρίζει ότι μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε και στην Κίνα και η εφημερίδα Shanghai Daily προειδοποίησε τους αναγνώστες της σχετικά, ενώ φιλοξένησε και δηλώσεις έγκυρων καθηγητών για το τι σημαίνει η κατανάλωση διατροφικών ειδών που περιέχουν γενετικά τροποποιημένα στοιχεία.

Στην Γερμανία, πάλι, δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον άλλο κολοσσό των φαστ φουντ, Burger King, αφού οι καταναλωτές θεωρούν ότι επηρεάζεται έτσι η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.