Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σε ύφεση οι φωτιές σε Μάνη και Αγίους Θεοδώρους








Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στη Βάθεια της Μάνης και στο Άνω Καλατζίκι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει περιορίσει τα πύρινα μέτωπα και δεν απειλούνται πλέον κατοικημένες περιοχές.
Στην περιοχή Άνω Καλατζίκι των Αγιών Θεοδώρων, η φωτιά καίει μέσα στον οικισμό, ωστόσο δεν απειλούνται τα σπίτια των κατοίκων, αφού η έκταση που έχει παραδοθεί στις φλόγες είναι γεμάτη ξερά χόρτα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν μειωθεί, αφού πλέον στην περιοχή επιχειρούν 30 άνδρες που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, έχοντας τη βοήθεια 10 οχημάτων, με τις φλόγες να έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.


Λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, συγκεκριμένα στις 14:58, ξέσπασε και νέα πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Βαθειά της ανατολικής Μάνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν  πως η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και για κάποια ώρα υπήρξε ανησυχία, αφού η πύρινη λαίλαπα πλησίασε έναν πολύ μικρό οικισμό, 8 ατόμων, για τον οποίο υπήρχε η σκέψη να εκκενωθεί.

Ωστόσο, με τη συνδρομή των ανέμων η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και τελικά ο συγκεκριμένος οικισμός δεν εκκενώθηκε, ενώ η εξέλιξη της επιχείρησης της πυροσβεστικής εξελίσσεται ομαλά.

Στην περιοχή αυτή επιχειρούν 14 άνδρες της πυροσβεστικής και 6 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.