Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γιατροί αφαίρεσαν από έφηβο 232 δόντια [φωτογραφίες]








Με ένα σπάνιο είδος καλοηθούς όγκου ήρθαν αντιμέτωποι γιατροί στην Ινδία – Έπειτα από 7 ώρες χειρουργείο αφαίρεσαν από το στόμα του νεαρού εκατοντάδες δόντια που δημιούργησε ένα ούλο

Ούτε με ένα, ούτε με δύο, αλλά με 232(!) δόντια στο στόμα ενός 17χρονου αγοριού ήρθαν… αντιμέτωποι γιατροί στην Ινδία, κατά τη διάρκεια εγχείρησης που διήρκεσε επτά ολόκληρες ώρες.

Έπειτα από έντονο πόνο και πρήξιμο στην στοματική κοιλότητα, Ashik Gavai αποφασισε να επισκεφθεί τον γιατρό προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημά του… Κανείς δεν φανταζόταν όμως την αιτία του… κακού και το αποτέλεσμά της.

Οι γιατροί διέγνωσαν ένα πολύ σπάνιο είδος καλοηθούς όγκου, που έπρεπε να αφαιρεθεί. Επρόκειτο στην ουσία για ένα πολύπλοκο οδόντομα όπου ένα ούλο δημιούργησε πολλά δόντια και σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του νεαρού Ινδού.



«Αρχικά, δεν μπορούσαμε να τα αφαιρέσουμε και αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε καλέμι και σφυρί. Μόλις το ανοίξαμε, μικρά μαργαριταρένια δόντια άρχισαν να βγαίνουν έξω, ένα-ένα. Στην αρχή τα μαζεύαμε, ήταν σαν μικρά λευκά διαμάντια. Αλλά μετά κουραστήκαμε. Μετρήσαμε 232 δόντια» είπε ο Dr Dhiware στο BBC κάνοντας λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ».



Οι γιατροί μάλιστα που ανέλαβαν την εγχείρηση, με τη βοήθεια δύο βοηθών τους, παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά αντίστοιχο περιστατικό κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης του 17χρονου.

















Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.