Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Έρευνα απογοητευτική για το μέλλον της Ελλάδας: : Οι μαθητές βλέπουν μαύρο το μέλλον τους




Οι «διασυνδέσεις» της οικογένειας, το «πολιτικό μέσο» και η «δυνατότητα μετανάστευσης στο εξωτερικό» θεωρείται από τους μαθητές ότι αποτελούν το πλεονέκτημα που κάνει τη διαφορά για την επαγγελματική αποκατάσταση.



Οι ανώτεροι τίτλοι σπουδών δεν αποτελούν πλέον την «άδεια εισόδου» για την επιθυμητή επαγγελματική θέση, όπως εκτιμούν οι μαθητές που συμμετείχαν σε έρευνα της «Εφ.Συν».

Αντίθετα οι διασυνδέσεις και τα πολιτικά μέσα θεωρούνται «διαβατήριο» για την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων.

Σε δεύτερο στάδιο, οι μαθητές εκτιμούν ότι μόνο οι πτυχιούχοι που μεταναστεύουν εκτός Ελλάδας έχουν πιθανότητες να τους ανοιχτούν επαγγελματικοί δρόμοι.

Παράλληλα, το γεγονός ότι 140.000 επιστήμονες έχουν βρει εργασία στο εξωτερικό διαψεύδει όσους επιχειρούν να συνδέσουν την ανεργία με την «ανεπάρκεια των ελληνικών πανεπιστημίων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.