Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Κάλεσμα Πολιτισμού στους Αγ. Θεοδώρους






Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Πάνω ψηλά στο βουνό των Αγίων Θεοδώρων υπάρχει ένα σύγχρονο μνημείο πολιτισμού. Είναι το Θέατρο Νότης Περγιάλης... Όταν δημιουργήθηκε ήταν ένα καλλιτεχνικό γεγονός για τον τόπο και μεγάλη προσφορά για τον πολιτισμό μας. Δυστυχώς σήμερα αυτό το θέατρο είναι εγκαταλελειμμένο.




Είναι γεγονός ότι περνάμε μια πρωτόγνωρη κρίση σαν χώρα και σαν λαός εξ αιτίας της επίθεσης που δεχθήκαμε από τα διεθνή αλλά κι από τα ντόπια αρπακτικά. Είμαστε όμως, η κατ΄εξοχήν χώρα πολιτισμού κι αυτή η εικόνα του χορταριασμένου θεάτρου δεν μας ταιριάζει.

Δεν δεχόμαστε να μας ρημάξουν και τον πολιτισμό μας. Δεν μπορούμε να παροπλιστούμε και να μαραζώσουμε. Η καλλιτεχνική δημιουργία για μας τους Ελληνες είναι σαν το οξυγόνο. Είναι ο αέρας που αναπνέουμε.

Γι' αυτό λοιπόν νιώσαμε την ανάγκη να ξαναζωντανέψουμε το θέατρό μας ξεκινώντας απο εφέτος, στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια σπουδαία καλλιτεχνική εκδήλωση, για ν΄αναπνεύσουμε καθαρό αέρα πάνω στο βουνό, να χαρούμε τις δημιουργίες των καλλιτεχνών, να περάσουμε ωραία, υπερασπίζοντας τον πολιτισμό μας με μουσική, τραγούδια και χορούς.

Ευχαριστούμε, Ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός, οι μαθητές του κινηματογραφικού εργαστηρίου του και οι ηθοποιοί της νέας του ταινίας που έλαβαν μέρος στα γυρίσματα τα οποία έγιναν εξ'ολοκλήρου πάνω στο θέατρο.

Καλλιτεχνική εκδήλωση με θεάτρική παράσταση, μουσική και χορό, στο θέατρο ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ στις 7 Σεπτεμβρίου. 8.μμ.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί κατά σειρά εμφανίσεως
ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΦΩΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΔΗΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΤΟΝΙΑ ΜΥΛΩΝΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΙΣΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ
Συμμετέχουν οι μουσικοί κατά αλφαβητική σειρά
ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΑΡΙΛΕΚΑΣ ΖΑΝΕΤ ΚΑΠΟΥΓΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΑΓΚΟΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΜΑΝΟΣ ΔΕΛΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Συμμετέχουν τα μουσικά συγκρότηματα
Bob Harley and Friends
ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
Επίσης συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του προοδευτικού εκπολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Θα απευθύνουν χαιρετισμό
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
Την εκδήλωση την συντονίζει η ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΝΙΚΑ
Σενάριο σκηνοθεσία ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.