Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Υπ.Υγείας που προτείνει ευθανασία για τους φτωχούς και τα παιδιά






Η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας προτείνει πως η ευθανασία μπορεί να χρειάζεται για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.


Δηλαδή η Rimantė Šalaševičiūtė, ενσαρκώνοντας τις πιο ακραίες κοινωνικές ιδεές και πρακτικές για τους φτωχοδιαβούλους της χώρας της, λέει ξεκάθαρα: Κάντε ευθανασία στους φτωχούς!

 Χωρίς να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως η Λιθουανία δεν αποτελεί κράτος πρόνοιας που να παρέχει περίθαλψη σε όλους τους πολίτες και πως η ευθανασία μπορεί να υπάρξει ως επιλογή για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να βασανίσουν τους συγγενείς τους με το θέαμα του πόνου.

Η υπουργός υγείας πρότεινε και την ευθανασία για τα παιδιά, και πως αυτό πρέπει να αποφασιστεί ύστερα από μια μεγάλη δημόσια συζήτηση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του bioedge.org,  η Rimantė Šalaševičiūtė, θα αντιμετωπίσει την αντίσταση μεγάλου κομματιού της ιατρικής  κοινότητας καθώς και της καθολικής εκκλησίας.



alfavita.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.