Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ανδρέας Λοβέρδος: Από τον Σεπτέμβριο οι «αιώνιοι» φοιτητές θα διαγραφούν




Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, θα περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη τους «αιώνιους» φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Θα πάψουν να είναι και... αιώνιοι και φοιτητές.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Πρώτο Θέμα. Τουτέστιν δεν θα γίνει περισσότερο από το εφαρμοστεί ο νόμος, σε συνεννόηση με τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014. Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι».

Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των ιδρυμάτων και να δοθεί νόημα στον κύκλο σπουδών που έχει πολλάκις καταστρατηγεί. Πρόσθεσε επ' αυτού:
«Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.