Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μηλιά παράγει 250 διαφορετικές ποικιλίες μήλων!



Ο Paul Barnett έχει στην κατοχή του ένα «οικογενειακό» κειμήλιο για πάνω από 20 χρόνια.
Ο λόγος για μια απίστευτη μηλιά που φύτεψε ο προπάππους του το 1883 και παράγει πάνω από 250 διαφορετικές ποικιλίες μήλων σε ένα δέντρο! Μήλα σε όλα τα χρώματα, σχήματα και γεύσεις κρέμονται από τα κλαδιά του κάτι που οφείλεται στα μοσχεύματα με τα οποία διαρκώς ο Ρaul μπολιάζει το εν λόγω δέντρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 ποικιλίες μήλων σε όλον τον κόσμο και πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη.
«Εργάστηκα αρκετά χρόνια σε ένα φυτώριο και έτσι γνώρισα καλύτερα τις μηλιές. Κάποια στιγμή θέλησα να δοκιμάσω να μπολιάσω τη δική μου με διαφορετικές ποικιλίες και πέτυχα αυτό που βλέπετε σήμερα», λέει ο 40χρονος. Μερικά κλαδιά του δέντρου στηρίζονται με ξύλα καθώς το βάρος είναι μεγάλο ενώ η ομορφιά της μηλιάς με διαφορετικά χρώματα καρπών είναι εντυπωσιακή. «Μερικές ποικιλίες μήλων τείνουν να εξαφανιστούν και αυτές θέλω να καλλιεργήσω», συμπληρώνει ο ίδιος.
perierga.gr - Μηλιά παράγει 250 διαφορετικές ποικιλίες μήλων!
perierga.gr - Μηλιά παράγει 250 διαφορετικές ποικιλίες μήλων!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.