Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δείτε τι παθαίνετε εάν πίνετε κάθε μέρα αναψυκτικά


Οι ειδικοί προειδοποιούν...


Για πολλούς ανθρώπους τα αναψυκτικά αποτελούν μια καθημερινή συνήθεια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών βλάπτει σοβαρά τα τελομερή, τις ειδικές αλληλουχίες DNA στα άκρα των χρωμοσωμάτων που προστατεύουν το DNA σας. Καθώς τα κύτταρα μας αναπαράγονται, τα τελομερή μικραίνουν σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με το Τμήμα Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου της Γιούτα. Όσο τα τελομερή μικραίνουν μπορεί να κάνουν τα κύτταρα να δυσλειτουργούν και εν τέλει να πεθαίνουν.
Τα αναψυκτικά λοιπόν και γενικότερα τα ζαχαρούχα ποτά βλάπτουν τα τελομερή. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Public Health έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 500ml αναψυκτικών συνδέεται με τη γήρανση του οργανισμού κατά 4,6 χρόνια κατά μέσο όρο όπως δηλαδή και το κάπνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.