Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το Λουτράκι κάνει μια νέα αρχή στο Τρίαθλο για την Ελλάδα!




Με μεγάλη επιτυχία, ενθουσιασμό, αλλά και ικανοποίηση από πλευράς διοργάνωσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τριάθλου Sprint της ETU στο Λουτράκι, παράλληλα και με το Μεσογειακό Πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή 127 αθλητών από 22 χώρες.

Στον αγώνα των Ελίτ Ανδρών για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, πρώτος τερμάτισε ο Νορβηγός Κρίστιαν Μπλούμενφελτ με χρόνο 54΄:39’’, δεύτερος ο Ισραηλινός Σαχάρ Σαγκίβ με 54’:43’’ και τρίτος ο Ολλανδός Μάρκο Βαν Ντερ Στερ με 54’:50’’. Αντίστοιχα, για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα η τριάδα του βάθρου διαμορφώθηκε διαφορετικά, με πρώτο τον Ιταλό Ντάριο Τσίτι, για να ακολουθήσει στη δεύτερη θέση ο Γάλλος Νικολάς Αλλιότ και στην τρίτη ο Ισπανός Άλμπερτ Παρένο. Στις Ελίτ Γυναίκες δεν υπήρχε αλλαγή στις τριάδες κι έτσι, τόσο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, όσο και στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα, είχαμε πρώτη την Ιταλίδα Έλενα Μαρία Πετρίνι με χρόνο 1:03’:31’’, δεύτερη την επίσης Ιταλίδα Αλέσια Όρλα με 1:03’:32’’ και τρίτη, τη Γαλλίδα Ζουλί Νιβουά με χρόνο 1:03’:45’’.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε αξιόλογα από τους Νίκο Βίλτσεκ (30ος, 56.26), Τζέιμς Χρόνη (32ος, 56.56), Γρηγόρη Σουβατζόγλου (33ος, 57.02), Γρηγόρη Σκουλαρίκη (39ος, 1:02.44), Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο (41ος, 1:03.11) και Χρήστο Γαρέφη (42ος, 1:05.41).

Στον αγώνα των Age Groups, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Άγγελος Μαυρογιάννης (κατηγορία C1, 1:03.42), στη δεύτερη ο Ντάνιελ Νόα (ΗΠΑ, κατηγορία C2, 1:04.30) κι ακολούθησε στην τρίτη, ο Παναγιώτης Σιούτας (κατηγορία C3, 1:07.05), ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Μάνια Μπίκοφ (1:21.15).

Πίσω από κάθε επιτυχία όμως, ειδικά σε αγώνες τριάθλου, που είναι τόσο απαιτητικοί οργανωτικά, κρύβεται και μια εξίσου πετυχημένη ομάδα. Το σεμινάριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU), που παρουσιάστηκε από το Θάνο Νικόπουλο, Senior Technical Operations Manager της ITU, για την εκπαίδευση κριτών αθλήματος  1ου Επιπέδου (Technical Officials-Level 1) πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι την Παρασκευή και το Σάββατο πριν τον αγώνα και ήταν καθοριστικής σημασίας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, και όχι μόνο. Οι 25 νέοι διεθνείς κριτές που το παρακολούθησαν απέκτησαν γνώσεις, τις οποίες εξάσκησαν αμέσως μετά στους αγώνες που ακολούθησαν. Ο κος Νικόπουλος, μετά την ολοκλήρωση τους, δήλωσε ευχαριστημένος από το αξιόλογο αποτέλεσμα που είχε η διοργάνωση.

Ευκαιρία λοιπόν να συνεχίσουμε το ίδιο καλά και στις υπόλοιπες τριαθλητικές διοργανώσεις που έπονται!




Πηγή:http://www.mbike.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.