Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ιστορική στιγμή για τον Ποσειδώνα



Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου και του τμήματος,
η ομάδα Χάντμπολ του Ποσειδώνα, συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό θεσμό του Challenge Cup. Οι στιγμές μοναδικές που χάραξαν μέσα μας, ανεξίτηλα το μεγαλείο της δυνατότητας να πρεσβεύεις, το Λουτράκι και την Ελλάδα στις πλάτες σου. Να κουβαλάς την σημαία του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, στις αποσκευές σου, στην Ευρώπη.





Γνωρίζαμε ότι η αντίπαλη ομάδα, αγωνίζεται σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό της SEHA LEAGUE, ότι κάθε εβδομάδα, αγωνίζεται με τους πρωταθλητές της Ουγγαρίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, των Σκοπίων και της Ρουμανίας. Σημαίνει ότι γνωρίζουν άριστα τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις ενός τέτοιου πρωταθλήματος και είναι σαφώς καλύτερα προετοιμασμένοι.

Αντίθετα με εμάς, που δεν έχουμε εμπειρία από ευρωπαϊκές συμμετοχές και που πήγαμε να παίξουμε ελεύθερα και χωρίς άγχος. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να αποβάλεις το άγχος στην πράξη όταν μέσα στο γήπεδο αντιμετωπίζεις αθλητές που με την μισή ευκαιρία σημειώνουν γκολ. Που χρειάζεται όχι μόνο ικανότητα αλλά και εμπειρία να το καταφέρεις αυτό που εμείς, δεν είχαμε.

Το καλό από την εμπειρία αυτή είναι, ότι μας έγινε κατανοητό, ότι όχι μόνο η δουλειά δεν φτάνει, αλλά χρειάζονται και πολλά περισσότερα πράγματα για να μπορείς να σταθείς σε μια τέτοια διοργάνωση, αξιοπρεπώς και με ίσα δικαιώματα στην νίκη και το κυριότερο σε βάθος χρόνου.



Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα προσπάθησε να παλέψει στα ίσα τους Σέρβους αλλά δεν άντεξε.

Μόλις στο 15' οι Σέρβοι προηγήθηκαν 9-4, ενώ στο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 18-10. Ελπίζαμε ότι θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την διαφορά στα 8 γκολ χωρίς επιτυχία. Αλλά όπως εξελίχθηκε στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε κάτι,  με τους γηπεδούχους να προηγούνται 30-17 και να επικρατούν τελικά με 13 τέρματα διαφορά. Ο επαναληπτικός που είναι τυπικής διαδικασίας θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Λουτράκι.

Θα είναι μια γιορτή για την ομάδα μας, θα είναι μια γιορτή για την πόλη μας, θα είναι μια γιορτή της ψυχής μας.

Ελπίζουμε οι φίλαθλοι να έρθουν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 18:00 και να γεμίζουμε το γήπεδο μας, χειροκροτώντας τους αθλητές μας για την φιλότιμη προσπάθεια τους. Είναι μια στιγμή ευθύνης όλων μας και πρέπει να την μοιραστούμε όλοι μαζί.



ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ (ΣΕΡΒΙΑ) – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 34-21 (ημχ. 18-10)

ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ (Μλάντεν Ολιάτσα): Αρσιτς, Πράλιτσα 1, Προντάνοβιτς 4, Γιανισίγεβιτς 1, Γκουλιέτα 8, Γκεμάλιεβιτς, Μόσιτς, Πέτροβιτς, Σπάσιτς 5, Μίλινσιτς, Σίμιτς, Σμίγκιτς 2, Μπόσιτς 6, Ερβάτσανιν, Ραγίσεβιτς 1, Γκριμπόβιτς 6



ΠΟΣΕΙΔΩΝ (Νίκος Γραμματικός): Βλαχογιώργος, Βαμβακάς 3, Πέρρος 5, Δημητρόπουλος, Χερουβείμ, Τοκατζόγλου, Μανιουδάκης, Οικονόμου 1, Μπάρμπας, Βούκοβιτς, Τρουμπέτας 7, Μελετάκος 3, Βασιλειάδης 1, Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος, Ρουμελιώτης

Διαιτητές: Μπεν Νταν, Φαράν (Ισραήλ) Δίλεπτα: 4- 4 Πέναλτι: 1/2- 1/1



Θα ήθελα να αναφερθώ στην τιμή που μας έκαναν ο Δήμαρχος  Κος Γκιώνης Γ. και ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού πολιτισμού, Κος Σακελλαρίου Α., συνοδεύοντας την ομάδα, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα, της στήριξης του αθλητισμού, προς όλους τους φιλάθλους και συνδημότες μας.

Είναι μια στάση ζωής και φιλοσοφίας για τον αθλητισμό, που την έχουν και οι δύο έχοντας γαλουχηθεί με τις αξίες του, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους σε υψηλό επίπεδο. Τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκαναν, και θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα ότι ήταν χαρά μας που όλοι μαζί συνταξιδέψαμε στην Σερβία και στο Κραγκούγιεβατς. Ευχόμαστε αυτό να γίνει πράξη από όλες και όλους και να γεμίσουμε το γήπεδο το επόμενο Σάββατο.



Επίσης θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους Blue Bombays Loutraki, που ήρθαν κοντά μας και μας συμπαραστάθηκαν και έκαναν το γήπεδο να φωνάζουν μαζί τους αλλά και αθλητές που είχαν αγωνιστεί στην ομάδα αλλά και στην Ελλάδα και ήρθαν να μας δουν. Μέσα στο γήπεδο μας έκανε έκπληξη, ότι με τους περισσότερους μιλούσαμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Μια έκπληξη που σημαίνει πολλά για όσους θέλουν να νιώθουν υπερήφανοι απέναντι σε δύο λαούς που τους συνδέουν ιστορικά ισχυροί δεσμοί φιλίας με τα Βαλκάνια και όχι μόνο.



Στο αθλητικό κέντρο που μείναμε, ήταν ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, και μέσα υπήρχαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήσαμε ως ομάδα.

Μια εκπληκτική τοποθεσία σε υποδομές αλλά και εικόνες. Διαδρομές μέσα από πανύψηλα πλατάνια και δρυς, με το τσουχτερό κρύο μέχρι και -3, να απεικονίζει τον Χειμώνα που έρχεται, μας χάρισαν μια ξεχωριστή εμπειρία ως ομάδα σε εμάς τους θαλασσινούς – πεδινούς.

Ελπίζουμε να μας συγχωρέσετε, την φλυαρία μας, αλλά οι αναμνήσεις και οι εικόνες ήταν πάρα πολλές και θέλαμε να τις μοιραστούμε επιγραμματικά, μαζί σας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους το Σάββατο στις 29 Νοεμβρίου στις 18:00 στο κλειστό. Δεν ισχύουν στην είσοδο οι κάρτες στήριξης του τμήματος.



Το τμήμα

Χάντμπολ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.