Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο Κικίλιας μίλησε για την κακή κατάσταση του κτιρίου στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας



Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή
Πελοποννήσου, Υποστράτηγο, κ. Βασίλειο Γεωργακόπουλο, με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Αξιωματικούς της Διεύθυνσης, καθώς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα ασφάλειας της περιοχής και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που εφαρμόζεται. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι συνθήκες εργασίας, καθώς και θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Κικίλιας μετά την ολοκλήρωση των δύο συναντήσεων δήλωσε: «Άκουσα με μεγάλη προσοχή τους Αξιωματικούς και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλα τα προβλήματα που μου ετέθησαν. Είδα από κοντά το κτίριο που στεγάζονται οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης και καλούνται να φέρουν εις πέρας την καθημερινή τους αποστολή. Ένα κτίριο πεπαλαιωμένο. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ η εικόνα μιλά από μόνη της. Δυστυχώς κανείς δεν προνόησε νωρίτερα, στις καλές εποχές όταν υπήρχε πακτωλός χρημάτων, για στηρίξουν το έργο των Αστυνομικών της περιφέρειας. Να υπάρξει όραμα για το μέλλον.

Το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, το βλέπετε μόνοι σας ή καλύτερα το ζείτε. Αλλά πρέπει να υπάρξει λύση. Μία λύση που θα διευθετεί τα προβλήματα με προοπτική. Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας υπό δυσχερέστατες συνθήκες καταβάλλουν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Είναι πραγματικά αξιέπαινοι. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι διαπίστωσα από κοντά το αξιόλογο έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας –μεγάλης και μικρής-, καθώς και στην αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Ο Σχεδιασμός που εφαρμόζεται και υλοποιείται έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα και αυτό αποδεικνύεται και από τους δείκτες εγκληματικότητας που καταγράφονται στην Κορινθία.  Ωστόσο τα προβλήματα είναι υπαρκτά και απαιτούν επαγρύπνηση των αρχών, άμεση αντίδραση και αποτελεσματική ανταπόκριση τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή της εγκληματικότητας. Οι αρχές παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Στους δύσκολους καιρούς δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις…





Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.