Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι στιγμές που σημάδεψαν το 2014 με εικόνες













Τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε μέσα από φωτογραφίες και ντοκουμέντα που μαρτυρούν πως τα πράγματα αλλάζουν και εξελίσσονται. Εξεγέρσεις, διαδηλώσεις, διαφθορά, συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές. Όλα αποτελούν κομμάτι του παιχνιδιού και το παζλ αυτής της χρονιάς συμπληρώνεται με αρκετές δύσκολες στιγμές, που αφήνουν ωστόσο μια μικρή υπόσχεση πως κάτι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Ιανουάριος



Διαμαρτυρίες συγκλόνισαν την Ουκρανία μετά την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να απορρίψει μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Φεβρουάριος:

Διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους εναντίον της διαφθοράς στην Ταϊλάνδη. Οι ταραχές οδήγησαν στην πτώση του πρωθυπουργού και τελικά σε στρατιωτικό πραξικόπημα.



Μάρτιος

Η Γουινέα ανέφερε την πρώτη περίπτωση χτυπήματος του ιού Έμπολα και η νόσος ξεκίνησε να εξαπλώνεται γρήγορα στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Παρ’ όλο που οι παραπάνω περιοχές πλήττονται περισσότερο, έχουν σημειωθεί κρούσματα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, το Μάλι, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία.



Ένας ουκρανός στρατιώτης παγιδευμένος στη βάση του κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην Κριμαία βλέπει για λίγο την κόρη του.



Ένας ταραγμένος συγγενής περιμένει δίπλα σε έναν τοίχο συλληπητηρίων για νέα από τους αγνοούμενους της πτήσης MH370, λίγη ώρα αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να βρεθούν επιζώντες.



Απρίλιος

Ένα πλοίο βυθίζεται στη Νότια Κορέα με εκατοντάδες παιδιά σχολικής ηλικίας να βρίσκονται πάνω στο σκάφος. Συνολικά 304 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπήρξαν καταγγελίες ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα εγκατέλειψαν το πλοίο.



Ιούνιος

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, παρά την εκτίμηση ότι μια χώρα που δοκιμάζεται σε άγριες συνθήκες φτώχειας δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά τη διοργάνωση. Εκτιμάται ότι 250.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους για να χτιστούν τα στάδια.



Ιούλιος

Εκρήξεις και βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας όπου το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση σκοτώνοντας τουλάχιστον 2.000 ανθρώπους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.





Αύγουστος



Διαμαρτυρίες στο Φέργκιουσον οι οποίες εξαπλώθηκαν σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του νεαρού Michael Brown από δυνάμεις της αστυνομίας.



Η πρώτη gay pride παρέλαση στην Ουγκάντα μετά την κατάργηση των νόμων εναντίον των ομοφυλόφιλων στα δικαστήρια.



Οκτώβριος

Σωματοφύλακες προστατεύουν έναν από τους έξι εναπομείναντες λευκούς ρινόκερους, μετά το θάνατο ενός από τα τελευταία δύο αρσενικά αναπαραγωγής στον κόσμο.







Δεκέμβριος

Μια θάλασσα από λουλούδια στο κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ για τους δύο ομήρους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας ενός ένοπλου άνδρα σε κεντρικό καφέ της πόλης.





koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.