Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Επιδότηση 40.000 ευρώ σε ανέργους για να δημιουργήσουν νέα επιχείρηση



Νέο πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο απο το νέο ΕΣΠΑ θα προκηρύξει το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στον Δεκέμβριο, όπου θα δίνει επιδότηση έως και 40.000 ευρώ σε ανέργους με 

κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ για να ανοίξουν την δική τους καινοτομική επιχείρηση.
Συγκεκριμένα...


 ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί η μέσα στον Δεκέμβριο η προκήρυξη του προγράμματος για νέες επιχειρήσεις, όπου δίνει η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα.

«Δηλαδή τους λέμε, θα σου πληρώνουμε το ενοίκιο, ΔΕΗ, σύμβουλο, λογιστήριο, ό,τι λειτουργικά έξοδα μπορείς να φανταστείς, εμείς σου τα καλύπτουμε για μία περίοδο, ακόμα και έναν υπάλληλο με το ΙΚΑ του. Όλα αυτά. 'Αρα καλύπτουμε για ένα ενάμισι χρόνο, μπορεί και παραπάνω, μέχρι 40.000 ευρώ.» αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξη του σχετικά με το νέο πρόγραμμα. ''Αυτό τι σημαίνει; Ότι δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να αρχίσει την επιχείρησή του και να ξέρει ότι για ενάμισι-δύο χρόνια θα μπορεί να νιώθει απελευθερωμένος, δε θα χρειάζεται να πληρώνει σχεδόν τίποτα, για να μπορέσει να προχωρήσει" όπως σχολίασε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα αφορά νέους ανέργους που θέλουν να ξεκινήσουν μια startup επιχείρηση - δηλαδή επιχείρηση που θα εισάγει καινοτομίες - και θα είναι ύψους 50 εκ. ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.