Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι Αμερικανοί δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα. Ακόμα και τις περιόδους που έδειχναν να απέχουν από τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα, είναι γνωστό ότι στο παρασκήνιο κινούσαν τα νήματα αθόρυβα...

Σήμερα, πίσω από τους αριθμούς και την κρίση χρέους υπάρχει ένα βαθύτερο πολιτικό πρόβλημα, ένας υπόγειος πόλεμος όπου η Ελλάδα για μια ακόμη φορά έχει το ρόλο του δολώματος.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εκ των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης γίνεται αντιληπτό ότι αυτοί που αντιδρούν σφόδρα στην έξοδο της χώρας από τον μηχανισμό στήριξης είναι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ.
Μάλιστα κινούνται πάνω στη λογική: «Για κάθε λύση βρίσκουμε ένα πρόβλημα». Επίσης δεν είναι τυχαίο πως καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων είναι... εξαφανισμένοι τόσο ο Τόμσεν, όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο μηχανισμός της τρόικας και η είσοδος του ΔΝΤ σε αυτόν είχε ένα και μοναδικό σκοπό: Να «πατήσουν πόδι» οι ΗΠΑ στα δημοσιονομικά της Ευρώπης και για να το επιτύχουν, χρησιμοποίησαν την Ελλάδα σαν... Δούρειο Ίππο και σαν πειραματόζωο βεβαίως.
Μέσω της χρεοκοπημένης και συνεχώς απολογούμενης Ελλάδας οι Αμερικανοί έχουν λόγο ύπαρξης και ανάμειξης στα οικονομικά της Ευρώπης. Συνεπώς γίνεται αντιληπτό για πιο λόγο το IMF δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τη χώρα.
Το ΔΝΤ επιμένει και εμμένει για διπλή γραμμή πιστωτικής πρόληψης και για το λόγο αυτό διογκώνει το δημοσιονομικό κενό. Παράταση του προγράμματος και διπλή γραμμή πίστωσης είναι το μήνυμα που στέλνουν στην ελληνική κυβέρνηση και όχι μόνο. Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν απλά συμβουλευτικό ρόλο, αλλά ουσιαστικό και γι΄ αυτό εμφανίζουν κι ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό για τη διάστημα 2014 – 2017.
Όπως υποστηρίζουν αρκετοί οικονομικοί αναλυτές, ο «Θείος Σαμ» δεν ενδιαφέρεται να δεσμεύσει την ήδη δεσμευμένη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Βασικός στόχος του ΔΝΤ είναι η Ελλάδα να χρωστάει πάντα προκειμένου να έχει την ανάγκη του Ταμείου. Για τους Αμερικανούς, Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν τελειώσει. Στόχος είναι τώρα να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση. Για αυτό και προβάλουν το επιχείρημα: «χωρίς εμάς τα ταμεία σας είναι άδεια».
Αν η σημερινή κυβέρνηση δεν υπογράψει νέο πακέτο η επόμενη κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να βρει πάνω από 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ όχι μόνο από τον ESM αλλά και από την ελεύθερη αγορά με δυσθεώρητα επιτόκια.
Το παιχνίδι είναι μελετημένο και σχεδιασμένο σε συνθήκες δημοσιονομικής ομηρίας.
Την ίδια ώρα η υπόλοιπη Ευρώπη και συγκεκριμένα η Γερμανία θωρακίζεται σε τέτοιο σημείο που να μπορεί κάποια στιγμή να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα είναι βαρίδι για την πρόοδο της Ε.Ε. διότι κουβαλάει μαζί της δεσμεύσεις έναντι του αμερικανικού παράγοντα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.