Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα προεκλογικά





Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διαπίστωση ότι
υπολείπονται 12 ψήφοι για να συμπληρωθεί ο “μαγικός αριθμός” 180, οι γαλάζιοι βουλευτές αναχώρησαν για τις περιφέρειες τους, όπου θα γιορτάσουν προεκλογικά Χριστούγεννα: Οι κατάλληλοι για προεκλογικές συγκεντρώσεις χώροι στην Αθήνα είναι ήδη κλεισμένοι και οι καμπάνιες έχουν ξεκινήσει, προτού καλά καλά κλείσουν τα ψηφοδέλτια, η επεξεργασία των οποίων όμως έχει ήδη αρχίσει διακριτικά.
Άπαντες ετοιμάζονται για εκλογές το αργότερο 1η Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη και ότι το Μαξίμου δε φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη λογική των καθαρών λύσεων (και της αριστερής παρένθεσης) αλλά και ότι χωρίς ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα τα κουκιά δεν βγαίνουν- αν και ενδέχεται στις 29 Δεκεμβρίου τα νούμερα να είναι οριακά, στοιχείο που θα αξιοποιηθεί βεβαίως πολιτικά για να καταδειχθεί ότι η χώρα σύρεται σε εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πέραν του πλαισίου, το οποίο περιέγραψε στο διάγγελμα της Κυριακής: Κόκκινες γραμμές για τον πρωθυπουργό αποτελούν σύμφωνα με συνεργάτες του τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ο ορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας εκλογών και η αλλαγή υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Καθίσταται δε όλο και πιο εμφανές πως έχει εντελώς διαφορετική στρατηγική και προτεραιότητες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και την προοπτική ίδρυσης ενός νέου κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου.
Το Μαξίμου βεβαίως θα συνεχίσει με επικοινωνιακές κινήσεις την προσπάθεια αποενοχοποίησης όσων βουλευτών επιθυμούν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στοχοποίησης όσων “υπονομεύσουν την πολιτική σταθερότητα”. Αυτό ήταν το στίγμα των δηλώσεων του κ.Σαμαρά μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, αλλά και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξερχόμενος της ακόλουθης σύσκεψης στο Μαξίμου κάλεσε τους βουλευτές κομμάτων, τα οποία έχουν επιλέξει το “παρών” να αποστασιοποιηθούν από τις επιλογές των ηγεσιών τους.
Στόχος αυτής της τακτικής είναι η πόλωση, που θα κορυφωθεί στην τελική προεκλογική ευθεία, να ενταθεί ήδη στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για την προεδρική εκλογή: Από τη μία οι “υπεύθυνες δυνάμεις” από την κεντροαριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Από την άλλη η “ανίερη” κατά την κυβέρνηση συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην Κουμουνδούρου και εκλογικά, απομακρύνοντας μετριοπαθείς και συντηρητικούς ψηφοφόρους, το άνοιγμα στους οποίους είναι τους τελευταίους μήνες η προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.