Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αναγνωρίστηκε επίσημα η Ιαματική πηγή Λουτρακίου από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος



Την προηγούμενη εβδομάδα αναγνωρίστηκε επίσημα η Ιαματική πηγή Λουτρακίου από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος,.
Μάλιστα ο Δήμος μας πλέον θα έχει μια πιο ουσιαστική παρουσία μιας και ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης αντιλαμβανόμενος της σημασία του θερμαλιστικού τουρισμού συμμετέχει στις εκλογές που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διεκδικώντας μια σημαντική θέση στο Προεδρείο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος.  Δεν χρειάζεται να αναπτύξουμε τη σπουδαιότητα αυτής της εξέλιξης απλώς θα αναφέρουμε ότι ο Δήμος μας πλέον θα γίνει ανταγωνιστικός στις αγορές που στοχεύουν στον θερμαλιστικό τουρισμό.

Και για να θυμηθούμε τι θησαυρό έχουμε:

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Λουτρακίου

Γενικά ΣτοιχείαΗ πόλη του Λουτρακίου είναι κτισμένη σε τοποθεσία προικισμένη από τη φύση. Το κλίμα της περιοχής είναι εξαιρετικό και τα ιαματικά αλλά και τα φυσικά μεταλλικά νερά της είναι πασίγνωστα από την αρχαιότητα. Πρώτη έγγραφη αναφορά για τα νερά του Λουτρακίου βρίσκουμε στα «Ελληνικά» του Ξενοφώντος. Όταν η περιοχή πέρασε στην κυριαρχία των Ρωμαίων, οι ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός Σύλλας θεραπεύτηκε στα ιαματικά νερά του Λουτρακίου και διέδωσε το μυστικό σε ολόκληρο το Ρωμαϊκό κόσμο.
Το Λουτράκι σήμερα είναι μια σύγχρονη λουτρόπολη που ανταγωνίζεται με επιτυχία αντίστοιχα διεθνή κέντρα. Εκτός από την τέχνη της Υδροθεραπείας, στο Λουτράκι λειτουργούν άριστα οργανωμένα κέντρα Ποσιθεραπείας με ιαματικό νερό.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού είναι 30ο C και η θερμοκρασία στην πηγή που αναβλύζει το επιτραπέζιο φυσικό μεταλλικό νερό είναι 19,5ο C

Χαρακτηρισμός: Υπόθερμο Cl- Na- Mg- K- Br υποτονικό, μετρίως ραδιενεργό ιαματικό νερό δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων

Θεραπευτικές ενδείξεις: Υδροθεραπεία για χρόνιες ρευματοπάθειες, χρόνιες ρευματικές αρθροπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, φλεγμονές του δέρματος, αλλεργικές δερματοπάθειες, ψωρίαση, έκζεμα.

Ποσιθεραπεία για καρδιακές παθήσεις, πεπτικές ασθένειες, διαταραχές του κυκλοφοριακού συστήματος, ηπατική ανεπάρκεια, πέτρα του νεφρού, χολολιθιάσεις κλπ.

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Το σύγχρονο υδροθεραπευτήριο περιλαμβάνει 3 εσωτερικές πισίνες με ιαματικό νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες (31Ο C, 34ο C, 25ο C), μια μεγάλη εξωτερική πισίνα, 10 ατομικές μπανιέρες, 2 χώρους καταιονισμού ιαματικού νερού, 2 χώρους λασποθεραπείας, 2 χώρους ντους ψιλής βροχής και άλλους χώρους ειδικών θεραπειών. Το υδροθεραπευτήριο λειτουργεί όλο το χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα με ωράριο λειτουργίας 11:00 π.μ. με 19:00 μ.μ.

Πηγή: tvtv.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.