Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τέσσερις εορταστικές εκδηλώσεις από τη μητρόπολη Κορίνθου




Γίνεται γνωστό ότι η Ιερὰ Μητρόπολή μας με ευκαιρία την μεγάλη εορτή της πίστεώς μας, τα Άγια Χριστούγεννα, θα πραγματοποιήσει 4 Εορταστικές Εκδηλώσεις.


Η πρώτη διοργανώνεται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην Κροκίδειο Αίθουσα και στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας και αποτελείται από δύο μέρη. Το Α’ μέρος περιλαμβάνει Κάλαντα από την Χορωδία Ενηλίκων του Πνευματικού  Κέντρου του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Κορίνθου, υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Γαζή, ενώ στο Β’ μέρος θα γίνει ομιλία από τον Δικηγόρο κ. Πέτρο Θωμαΐδη, Νομικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Είναι τώρα καιροί για Χριστούγεννα;».

Η δεύτερη Εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και ώρα 6:00 μ.μ. και αποτελείται από 3 μέρη. Το Α’ και Γ’ μέρος της Εκδηλώσεως περιλαμβάνουν Χριστουγεννιάτικους Ύμνους από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη, ενώ στο Β’ μέρος θα γίνει Εισήγηση με ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ.  κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με θέμα: «Άναρχος Θεός καταβέβηκεν».

Η τρίτη και η τέταρτη θα γίνουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στον Ι. Ναό Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου και ώρα 6.00 μ.μ.  και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Δερβενίου και ώρα 6:00 μ.μ. αντίστοιχα και θα περιλαμβάνουν Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Χριστουγέννων από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου και χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Παρακαλείσθε να προσέλθετε να παρακολουθήσετε τις Εκδηλώσεις αυτές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ώστε με την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία, στην οποία και αυτές θα συντελέσουν, να γιορτάσετε πνευματικά, Χριστιανικά και οικογενειακά τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.