Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν ...φάρσα



Για τους μυημένους στο πολιτικό παρασκήνιο η χθεσινή συνάντηση τ
ου αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα αποτελεί μια πρώτης τάξεως αφορμή για τη δημιουργία διάφορων σεναρίων. Πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών οι δυο άντρες συζήτησαν χωρίς την παρουσία άλλων για περίπου δυο ώρες.
Για την ιστορία ας θυμηθούμε ότι μια ανάλογη συνάντηση είχε ο Ευ. Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά στα τέλη του Ιουνίου του 2011. Ο Ευ. Βενιζέλος ήταν τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Παπανδρέου ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επισκέφτηκε στη Βουλή για να ενημερωθεί για τα εξοπλιστικά θέματα με τη συνάντηση του να κρατά πάνω από δυο ώρες.

Αξίζει να σημειωθει ότι μια εβδομάδα πριν στις 15 Ιουνίου είχαν κυκλοφορήσει τα σενάρια περι παραίτησης Παπανδρέου μετά από εικοσάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ωστόσο γρήγορα τα σενάρια αυτά διαψεύστηκαν φτάνοντας στην παραίτηση Παπανδρέου και τη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο λίγους μήνες αργότερα τον Νοέμβριο του 2011.

Πολλές οι ομοιότητες... Και όπως έλεγε και ο Καρλ Μάρξ «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.