Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Πόλη χτισμένη πάνω σε ράγες για να μετακινείται ! [ΦΩΤΟ]

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για μια πραγματικά καινοτόμα ιδέα είναι απλά μια παρέα τρελών τρελών επιστημόνων όπως αυτοί του αρχιτεκτονικού γραφείου Αρκιτίζερ οι οποίοι κατασκεύασαν την...

κινούμενη πόλη.

Μια τέτοια ιδέα είχε πριν απ πενήντα περίπου χρόνια ο αρχιτέκτονας Ρον Χέρον, ωστόσο, πλέον γίνεται πραγματικότητα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Αρκιτίζερ παρουσιάζει ένα σπουδαίο μηχανικό και αρχιτεκτονικό έργο, μια πόλη που αναπτύσσεται πάνω σε ράγες και μπορεί εύκολα να μετακινηθεί απ το ένα σημείο στο άλλο ανάλογα με τις ανάγκες.

Μια εντυπωσιακή δομή με κατοικίες, πλατείες και καταστήματα που θυμίζει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας σχεδιάστηκε απ τον Ισπανό αρχιτέκτονα Μανουέλ Ντομίνγκεζ για την τελική διατριβή του. Και μπορεί να φαντάζει ως μια ουτοπική ιδέα όμως «οι οικιστικές ανάγκες σε πολλά μέρη του πλανήτη κάνουν την πρότασή του να φαίνεται λιγότερο παράλογη από ό,τι κατά το παρελθόν», αναφέρουν άτομα απ το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑρκιτίζερΠηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.