Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ιστορική ελληνική εκκλησία στην Τουρκία πωλείται 450.000 ευρώ




Μια ιστορική ελληνική εκκλησία του 18ου αιώνα που βρίσκεται στην τουρκική επαρχία Καϊσερί πωλείται στο διαδίκτυο από μεσίτη με τιμή...




 450.000 ευρώ...

Ο μεσίτης Ömer Sicimoğlu, που έχει την εκκλησία στην ιδιοκτησία του από το 2013, δηλώνει στην εφημερίδα Hurriytet Daily News, όπως αναφέρει το protothema.gr, ότι το 2013 αγόρασε ο ίδιος την εγκαταλελειμμένη εκκλησία για δική του χρήση. Επίσης, αναφέρει ότι «η εκκλησία έχει σημαντική πολιτιστική αξία και αναζητά έναν αγοραστή που θα μπορέσει να την ανακαινίσει».

Ο Sicimoğlu έβαλε μια αγγελία για πώληση της ελληνικής εκκλησίας στο διαδίκτυο με τιμή πώλησης 450.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της εκκλησίας, αλλά αργότερα απέσυρε την πρότασή του.

Το ιστορικό κτήριο βρίσκεται μέσα σε έκταση 2.000 τ.μ και παρόλο που δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία κατασκευής του, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία κτίστηκε τον 18ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1819.




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.