Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι πιθανοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Χωρίς ακόμη να έχει δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της
Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα, και ενώ απομένει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του κόμματος των ΑΝΕΛ στο νέο σχήμα, άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως ονόματα στελεχών που προορίζονται για τα υπουργεία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να είναι ο Γιάννης Δραγασάκης αν το κορυφαίο στέλεχος δεν αναλάβει θέση Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Πολύ κοντά στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να βρίσκεται ο Γιάννης Βαρουφάκης και δεν αποκλείεται να τον πλαισιώσουν οι κύριοι Μηλιός και Τσακαλώτος.

Για το υπερυπουργείο Ανάπτυξης προορίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Σταθάκης και για το υπουργείο Επικρατείας ο Νίκος Παππάς.

Στο υπουργείο Παιδείας πιθανότατα να τοποθετηθεί ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ δεν αποκλείεται ο Πάνος Σκουρλέτης να επιλεγεί για το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε παραγωγικό υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτός απροόπτου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ πολύ έντονα έχει ακουστεί το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής. Το υπουργείο Εργασίας δεν αποκλείεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Θέση στο νέο σχήμα διεκδικούν στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Τάσος Κουράκης, Θανάσης Πετράκος, καθώς και άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν συμμετοχή στην κυβέρνηση πιθανότατα με ένα υπουργείο.

athensvoice

- See more at: http://www.alexiptoto.com/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85/#sthash.GWmKreYq.dpuf





Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.