Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Κλείνει και το κέντρο μεταναστών Κορίνθου;

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα,
τέλος στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ. και πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου βρίσκονται στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, όπως τις παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου στο τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνάντηση που είχαν εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και στην οποία συμμετείχε εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Βασιλική Κατριβάνου, η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα θα πρέπει να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ αποτελούν παρελθόν.

Όπως αναφέρει το left.gr σχετικά με την διαχείριση των προσφυγικών ροών, η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση υπολογίζει στην αλληλεγγύη των κρατών-μελών της ΕΕ και ότι θα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου.

Η αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως επείγουσα την κατάθεση νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κλείσιμο των κέντρων κράτησης, με πρώτη την Αμυγδαλέζα και την μετατροπή τους, όπου αυτό είναι δυνατό, σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.