Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Γιατί η Γερμανία χρειάζεται μισό εκατομμύριο μετανάστες κάθε χρόνο έως το 2050













Την ώρα που το PEGIDA έχει αρχίσει σταυροφορία κατά της "ισλαμοποίησης" της Γερμανίας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας επισημαίνει πως η υπογεννητικότητα αναμένεται να μειώσει το ενεργό πληθυσμό από 45 εκατομμύρια σήμερα σε 29 εκατ. μέχρι το 2050. Ακόμη και αν η κυβέρνηση επέλεγε να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια και προέβαινε σε μέτρα ώστε να εξισωθεί η ανεργία μεταξύ ανδρών και γυναικών, αυτό θα πρόσθετε μόλις 4,4 εκατ. εργατικού δυναμικού στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης.






Χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη που θέλει τους συνταξιούχους να είναι περισσότεροι από τα παιδιά στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι το 2025, ακόμη και αν εισέρχονται στη χώρα επιπλέον 100.000 μετανάστες κάθε χρόνο.





2025: Η Γερμανία έχει περισσότερους συνταξιούχους από ότι παιδιά

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία το 2013 εισήλθαν στη χώρα 429.000 μετανάστες, με τον αριθμό αυτό να αυξάνει στις 470.000 πέρσι. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το γεγονός πως με τις οικονομίες στην Ανατολική Ευρώπη να βγαίνουν από την κρίση, η Γερμανία δεν θα μπορεί να βασιστεί εκεί για εργάτες στο μέλλον. "Η Γερμανία δεν μπορεί να βασίζεται για πολύ στην υψηλή μετανάστευση εντός της ΕΕ. Πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να κάνουμε τη Γερμανία ελκυστικό προορισμό για του μη-πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αναφέρει ο Γιόργκ Ντράγκερ, μέλος του γερμανικού Ινστιτούτου Μπέρτελσμαν.





20% περισσότεροι μετανάστες το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το 2013

Στο μέλλον η εσωτερική μετακίνηση, εντός Ευρώπης με προορισμό τη Γερμανία δεν θα ξεπερνά τις 70.000 ετησίως προβλέπει η έρευνα του ινστιτούτου. Ο Ντράγκερ εκτιμά πως πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει τη μεταναστευτική τη πολιτική, ευνοώντας την υπηκοότητα και με τη δόμηση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος εγκλιματισμού για τους μετανάστες.



Πηγή: Russia Today













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.