Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει πάλι την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων




Ξεκινούν και πάλι οι συνεννοήσεις μεταξύ ρωσικής και ελληνικής πλευράς για την επανέναρξη των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, σύμφωνα με επιθεωρητές της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας.


Όταν αποφασιστεί η άρση των ρωσικών αντιμέτρων στις κυρώσεις της ΕΕ σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, θα ξαναρχίσουν στις 6 Απριλίου οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, σε πρόσφατες συνομιλίες του με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη, ανέφερε:

«Θα διεξαχθεί έλεγχος σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν προηγουμένως ελεγχθεί, ως προς τη συμμόρφωση τους με τη νομοθεσία της Ρωσίας και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Όσον αφορά εκείνους που ελέγχθηκαν στο παρελθόν, θα δούμε τα αποτελέσματα, τα οποία θα μας δείξουν το κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών» και συνέχισε:

«Θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους από την Ελλάδα. Η Κύπρος είναι δίπλα, οπότε οι ειδικοί μας, μετά την Ελλάδα, μπορούν να ταξιδέψουν στην Κύπρο».

Στις 8 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Να θυμίσουμε, πως το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε πως εξετάζει πιθανές εκδοχές, για να επιτραπεί η είσοδος προϊόντων από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο.



Πηγή: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει πάλι την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/198056/i-rosia-etoimazetai-na-xekinisei-pali-tin-eisagogi-ellinikon-proionton#ixzz3VOkb6TDN




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.