Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Το Πάσχα του κοτόπουλου για 1.400 οικογένειες στην Πάτρα




Πάσχα με κοτόπουλα αντί για κρέας θα κάνουν φέτος 1.400 οικογένειες στην Πάτρα, οι οποίες επίσημα τροφοδοτούνται από...



 την τράπεζα τροφίμων του δήμου και της μητρόπολης.
Για να συμπληρωθεί το φετινό «πασχαλινό» τραπέζι, στους άπορους θα δοθούν εκτός από τα κοτόπουλα, ζυμαρικά, λίγο λάδι και αλεύρι.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη, από τη στιγμή που λόγω της κρίσης οι μέχρι πρότινος θεωρούμενες εύπορες σχετικά οικογένειες σταμάτησαν να προσφέρουν σε είδος τις ποσότητες που πρόσφεραν, ενώ και αυτές που προσφέρουν δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν με τη συχνότητα που το έκαναν.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ορισμένες οικογένειες που μέχρι πρότινος πρόσφεραν σε είδος και σε χρήμα για τη στήριξη της τράπεζας τροφίμων, σήμερα απευθύνονται στην τράπεζα προκειμένου να εξασφαλίσουν τα βασικά για τη διατροφή τους.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία και τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, μέσα σε ένα χρόνο οι οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια διπλασιάστηκαν, ενώ μέσα σε τρεις μήνες οι αιτήσεις «φτώχειας» αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.