Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου βρέθηκε ο μητροπολίτης Κορίνθου












Το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 13 Απριλίου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, που εόρταζε την εύρεση του Ι. Λειψάνου του προστάτου της Οσίου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Στο κήρυγμά του ομίλησε για τον συμβολισμό της Αναστάσεως, δηλαδή την νίκη της ζωής κατά του θανάτου. Και ποιά μεγαλύτερη απόδειξη της νίκης αυτής από το άφθαρτο Ι. Λείψανο του Οσίου Παταπίου, το οποίο αποτελεί την εγγύηση και της δικής μας Αναστάσεως, αρκεί να παραμένουμε πιστά τέκνα του Θεού ακτινοβολώντας την Ανάσταση του Κυρίου μας μέσω των έργων μας.



Την επομένη ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, ο Σεβ/τος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία με την συμμετοχή της πολυπληθούς αδελφότητος και των πιστών που άδραξαν την διπλή ευκαιρία της προσκυνήσεως του αφθόρου και θαυματουργού Ι. Λειψάνου του Οσίου Παταπίου αλλά και της ευλογητής παρουσίας του Μητροπολίτου μας στην Ι. Μονή.



Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα και αφού ευχαρίστησε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την καθιερωμένη πλέον Πανελλαδική και όχι μόνο αναμετάδοση του Εσπερινού και της Θ. Λειτουργίας από το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι Χριστιανοί ώστε να έχουν Ζωή και Ανάσταση καθώς και για την θέληση, που πρέπει να επιδεικνύει ο καθένας από μας, ώστε με την βιωτή του να επιτύχει την Ανάσταση













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.