Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Φοιτητής από το Κιργιστάν αφήνει άφωνο τον Τσίπρα, μιλώντας του στα ελληνικά. 'Κέρδισε' θέση στο προξενείο




Μια ευχάριστη έκπληξη περιλάμβανε η επίσκεψη την Πέμπτη (09/04) του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς ένας φοιτητής από το Κιργιστάν τον άφησε άφωνο, μιλώντας του άπταιστα ελληνικά.

Ο νεαρός, αφού συστήθηκε, τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει διπλωμάτης, ρωτώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό:
"Θέλω να πω ότι μου αρέσει πολύ η ελληνική γλώσσα, η χώρα σας και θα ήθελα να δουλέψω ως διπλωμάτης αλλά τώρα η Ελλάδα και το Κιργιστάν δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις. Μήπως υπάρχει καμία δυνατότητα για την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας;"
Ο κ. Τσίπρας, εμφανώς εντυπωσιασμένος από τον φοιτητή, του υποσχέθηκε χαμογελαστός δουλειά, κάνοντας και ένα μικρό λαθάκι: "Μετά από αυτή την παρουσία που μας γέμισε χαρά, να βλέπουμε να μιλάς τόσο καλά την ελληνική γλώσσα μπορώ να σου υποσχεθώ ότι μόλις φτιάξουμε προξενείο, θα είσαι ο πρώτος Έλληνας πρέσβης εκεί".
Να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική ελληνική "πινελιά" κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο, καθώς και όταν έφτασε στον χώρο, οι φοιτητές τον υποδέχτηκαν ιδιαίτερα θερμά, λέγοντας "καλημέρα" και "τι κάνετε;".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.