Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Νέα υπηρεσία από την ΕΛ.ΑΣ.: Ομάδα Διαμεσολάβησης στις πορείες



Μια νέα αστυνομική μονάδα σκέφτεται να δημιουργήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η οποία θα εμπλακεί στην επιτήρηση των διαδηλώσεων, όχι όμως με κατασταλτικό χαρακτήρα. Για τις ακραίες περιπτώσεις όπου η τάξη θα διασαλεύεται, θα προβλέπεται η άμεση εμπλοκή της μονάδας που εδώ και χρόνια έχει επιφορτιστεί με την αποκατάσταση της τάξης που είναι τα ΜΑΤ.
Η νέα αυτή Υπηρεσία θα αποκαλείται Ομάδα Διαμεσολάβησης και το προσωπικό θα φέρει μπλε στολή, εμφανή διακριτικά, αλεξίσφαιρο και ατομικό οπλισμό συν κλομπ και ασύρματο, ενώ δεν θα φέρει μέτρα αυτοπροστασίας όπως κράνη και ασπίδες. Πρόσθετα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δέχεται συνεχώς εισηγήσεις για να καταργηθεί η Ομάδα ΔΕΛΤΑ, η οποία από την ημέρα ίδρυσής της έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες μηνύσεις και καταγγελίες για εκτός ορίων βίαιη συμπεριφορά.
Αυτές είναι μερικές από τις σκέψεις που υπάρχουν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που συμπεριλαμβάνεται στο υπόμνημα με τα αίτημα και τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των συναρμόδιων φορέων, μέσα έναν φάκελο όγκου 40 σελίδων που παρέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο για να του παράσχει πρωτίστως πολιτική στήριξη στους μέχρι τώρα χειρισμούς του και τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει.
Επόμενο μεγάλο στοίχημα θεωρείται ο χειρισμός του απελευθέρωσης ή μη του Σάββα Ξηρού από την κυβέρνηση, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ενοχληθεί έντονα από αυτές τις εξελίξεις και οι σκέψεις περιορίζονται στον κατ' οίκον περιορισμό του με «βραχιολάκι» εντοπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.