Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση μεταναστών στη Λέσβο



Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες μετανάστες που αφήνονται από τους δουλέμπορους αβοήθητοι στο Αιγαίο, πάνω σε μικρές υπερφορτωμένες λέμβους, αποτυπώνει το βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο καταγράφει τη επιχείρηση διάσωσης μιας ομάδας μεταναστών από τις Λιμενικές Αρχές ανοιχτά της Λέσβου στις 20 Μαρτίου.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, ακούγονται να ουρλιάζουν σπαρακτικά, ενώ οι άνδρες του λιμενικού προσπαθούν να τους σώσουν, καθώς η λέμβος που επιβαίνουν μπάζει νερά και κινδυνεύουν να βρεθούν στη θάλασσα. Άνθρωποι τρομοκρατημένοι που στην πλειοψηφία τους δεν γνωρίζουν κολύμπι.
Εικόνες δραματικές, τις οποίες βιώνουν καθημερινά οι λιμενικοί που υπηρετούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.