Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Έχει ιστορία το ΑΕΚ – Σεβίλλη



Ήταν το βασικό θέμα συζήτησης για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ από την αρχή της εβδομάδας που φεύγει και ήδη από τότε που η αποστολή ήταν ακόμα στην Οπαλένιτσα. Είναι το ματς που «τράβηξε» αρκετό κόσμο τις προηγούμενες μέρες στο ΟΑΚΑ για να στηθεί στην ουρά, στα καρδιά του καλοκαιριού, για ένα εισιτήριο. Ακόμα και για την Σεβίλλη είναι ένα παιχνίδι που αποτελεί γενική πρόβα για το ευρωπαϊκό σούπερ καπ απέναντι στη Μπαρτσελόνα.
 Πάντως όση λάμψη έχει το αποψινό φιλικό, άλλα τόσο μαύρες είναι οι αναμνήσεις που «στοιχειώνουν» τα ακριβώς προηγούμενο αντάμωμα των δυο ομάδων. Και αυτές δεν έχουν να κάνουν καθόλου με το αγωνιστικό κομμάτι. Η ΑΕΚ συνάντησε την Σεβίλλη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τον Αύγουστο του 2007. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Σαντσέθ Πινθχουάν της Ανδαλουσίας, αλλά η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε «καταραμένη». Παραμονές του αγώνες όλη η Ελλάδα συγκλονίζεται από τις μεγάλες πυρκαγιές κυρίως στην Ηλεία με τα δεκάδες θύματα. Ενώ στην Ισπανία «φεύγει» από ανακοπή καρδιάς ο ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης Αντόνιο Πουέρτα. Ύστερα από κοινό αίτημα και της ΑΕΚ και της Σεβίλλης, το παιχνίδι αναβάλλεται.
Όταν τελικά η ρεβάνς θα γίνει, ο κόσμος της Ένωσης εκφράζει οργή για τους εμπρησμούς και αποχαιρετά αυτούς που χάθηκαν. «Αυτό που καίει τις καρδιές μας, έκαψε τα όνειρα σας. Καλό ταξίδι σ’ όλους» γράφει ένα μεγάλο πανό. Ενώ κατά την προθέρμανση, στα μάτριξ του ΟΑΚΑ «παίζει» ένα αφιέρωμα στον Πουέρτας που έφυγε νωρίς και οι Σεβιγιάνοι σταματούν το ζέσταμα, «καρφώνονται» στις οθόνες και οι περισσότεροι ξεσπούν σε λυγμούς.
Πιο παλιά και… απόψε
Πριν από εκείνη την καταραμένη συνάντηση του 2007, η ΑΕΚ έχει ξανασυναντήσει την Σεβίλλη και το 2004, όταν η ΟΥΕΦΑ έκανε τα πρώτα πειράματα για ομίλους και στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση, εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μονό παιχνίδι και αδιάφορο βαθμολογικά (καθώς η Σεβίλλη είχε ήδη προκριθεί και η ΑΕΚ αποκλειστεί) η Ένωση αντιμετώπισε τους Ισπανούς στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με τον Λυμπερόπουλο, είχε ισοφαρίσει με γκολ του Τζιωρτζιόπουλου από την… σέντρα, αλλά τελικά λύγισε και έχασε από ένα πέναλτι στο 90’.
Όσο για την αποψινή (8/8) αναμέτρηση, ο Δέλλας φαίνεται να ετοιμάζει ενισχυμένη μεσαία γραμμή, με τον Τζανετόπουλο κόφτη και τους Γιόχανσον και Σιμόες στα χαφ και τριάδα στην επίθεση με Πλατέλλα, Αραβίδη και Τζεμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.