Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Πτώση της κυβέρνησης και γυναίκα πρωθυπουργός - Αυτή η «μεγάλη» κυρία θα οριστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός...Όλο και πιο πιθανό φαίνεται να είναι το... σενάριο για πρόωρες εκλογές, με τα επόμενα εικοσιτετράωρα να είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ληφθούν. Έτσι, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (24 Αυγούστου) αναμένεται να γίνει γνωστό αν θα διεξαχθούν άμεσα εκλογές, δηλαδή εντός του Σεπτεμβρίου, ή ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει μία από τις εισηγήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης ή την λειτουργία των θερινών τμημάτων της Βουλής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αυτό που επιλέγεται φαίνεται ότι είναι η λύση της παραίτησης της κυβέρνησης προκειμένου να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν οι εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή εντός 30 ήμερων από τη διάλυση του Κοινοβουλίου, διάστημα όμως που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 20 ήμερες.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ο οποίος πέραν από την κυβερνητική ιδιότητα του για την οργάνωση των εκλογών θεωρείται και ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύεται πιο πολύ από κάθε άλλον ο Πρωθυπουργός για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων και την πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Τα πράγματα δείχνουν να έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε ήδη έχει επιλεγεί και το πρόσωπο που θα αναλάβει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και με βάση το νόμο θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Έτσι, για πρωτη φορά η Ελλάδα θα έχει για πρώτη φορά γυναίκα πρωθυπουργό.

Πρόκειται για τη Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά. 

1thanou.jpg

Εντάχθηκε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προεδρεύει του ίδιου αυτού τμήματος.

Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη Λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες (2012 – 2014, 2014-2016) ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ τα τελευταία 15 χρόνια. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων & της Ένωσης Δικονομολόγων. 

Διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.