Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τωρα στους Αγ θεοδωρους…λαικη διαμαρτυρια για την Ι Μ Πραθιου…(φωτο)






Νέο διπλό "χτύπημα" του εφημέριου της εκκλησίας του Ι.Ν της Ευαγγελίστριας
Αγίων Θεοδώρων κ. Παναγιώτη τόσο στη θρησκεία όσο και στα ήθη και έθιμα της περιοχής.

Αφού κατάφερε με παράνομο εκφοβισμό να μην πραγματοποιηθεί (για τους δικούς του σκοτεινούς λόγους) το καθιερωμένο εδώ και δεκαετίες παραδοσιακό πανηγύρι στο Πράθι, τώρα εκβιάζει τον πολιτιστικό σύλλογο Πραθίου ότι δεν θα επιτρέψει να μεταφερθεί η εικόνα ούτε θα γίνει η θεία λειτουργία στην Ι.Μ. Πραθίου εάν δεν του επιδοθούν τα κλειδιά της Μονής που έχουν παραχωρηθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία στον σύλλογο.

Οι αυθαίρετες, ιταμές και κυρίως παράνομες απιτήσεις και ενέργειες του εν λόγω ιερέως πρέπει επιτέλους να λάβουν ένα τέλος τόσο από την δικαιοσύνη όσο και από τους αρμόδιους θεσμούς της εκκλησίας της Ελλάδος.

Με τη Λαική διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 και ώρα 5.30 μμ στην πλατεία της Ευαγγελίστριας, οι κατοίκοι της πόλης των Αγίων Θεοδώρων καταδεικνύουν την αντίθεσή τους στον προκλητικό εφημέριο ο οποίος εδώ και καιρό με τις ενέργειές του και το λόγο του έχει αφενός απομακρύνει το λαό από την εκκλησία αφετέρου δε σπέρνει το διχασμό ανάμεσα στους πιστούς.

Όσοι ζούμε στην πόλη δεν τον ανεχόμαστε πλέον και απαιτούμε:
α. Να τελεστεί η θεία λειτουργία με την ιερή εικόνα στην Ιερά Μονή Πραθίου
β. Να αντικατασταθεί άμεσα ο ιερέας από τους Αγίους Θεοδώρουν καθώς θα μαζευτούν υπογραφές από τους πιστούς για τον λόγο αυτό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.