Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Δυσοσμία σώματος: Πού οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσεις


Η δυσάρεστη οσμή του σώματος σχετίζεται με πολλούς παράγοντες όπως η διατροφή, το άγχος, η λήψη φαρμάκων κ.α.

Η υπεριδρωσία μέσω της οποίας απελευθερώνονται οι δυσάρεστες οσμές, επιδεινώνεται από την παχυσαρκία, την ευσυγκινησία και την ανεπαρκή υγιεινή.

Ο ιδρώτας είναι άοσμος, παίρνει όμως οσμή από τα βακτηρίδια που υπάρχουν στις πτυχές του σώματος.

Αντιμετώπιση

-Για να αντιμετωπίσετε τις δυσάρεστες οσμές του σώματος πρέπει να είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την υγιεινή. Χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα με pΗ που πλησιάζει εκείνο του δέρματος (7,3). Όταν πλένεστε, φροντίστε να παράγετε αρκετή ποσότητα αφρού και κατόπιν ξεβγάλετε καλά.

-Εάν είστε παχύσαρκοι, προσπαθήστε να χάσετε βάρος.

-Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικά και αποσμητικά προϊόντα (καλύτερα είναι αυτά σε μορφή κυλιόμενων σφαιριδίων), εφόσον δεν είστε αλλεργικοί στα άλατα αλουμινίου που συνήθως περιέχουν.

-Τέλος, μπορείτε να καταφύγετε σε ηλεκτρικές και χειρουργικές μεθόδους, καθώς και τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ), ανάλογα με την εκτίμηση του γιατρού σε κάθε περίπτωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.