Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Λύση από την παρούσα Βουλή με Δραγασάκη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος παρείχε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης την Παρασκευή, με τον αρχηγό της ΝΔ να λέει πως θα «εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος παρείχε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης την Παρασκευή, με τον αρχηγό της ΝΔ να λέει πως θα «εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή».

Επιμένοντας σε λύση από την παρούσα Βουλή, ανέφερε πως σε τέτοιο ενδεχόμενο για τη θέση του πρωθυπουργού θα πρέπει να επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο, «ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε. Σε ερώτηση για τον Γ.Δραγασάκη, ανέφερε πως τον πρότεινε επειδή «είναι συνεννοήσιμος, γνωρίζει τα οικονομικά». 

Άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής «παρά τις μεγάλες διαφορές που μας χωρίζουν».

Ο Β.Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής στις 13:00. Στις 15:30 θα συνεδριάσουν το πολιτικό συμβουλιο και η γραμματεία της ΝΔ ενώ στις 18:00 ο Β.Μεϊμαράκης αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ.Θεωδοράκη.

Ο αρχηγός της ΝΔ προτίθεται να ζητήσει από την πρόεδρο της Βουλής συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, υπογράμμισε την άποψή του πως οι εκλογές στην παρούσα φάση δεν θα βοηθήσουν σε τίποτε, άφησε αιχμές για «ενδεχόμενα πολιτικά συμφέροντα και διαπλοκές» και επανέλαβε πως, για λύση από την παρούσα Βουλή, είναι ανοικτός και για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» είπε στον Πρόεδρο. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα πάει στη Βουλή και ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.

«Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στην παρούσα φάση, οι εκλογές δεν βοηθούν σε τίποτα»


Βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο, ο Β.Μεϊμαράκης ανέφερε: «Θέλω να επισκεφθώ την Πρόεδρο της Βουλής να την ρωτήσω για την δύναμη των κομμάτων και να ζητήσω να γίνει συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύση ωστε να αποφύγουμε αυτή την στιγμή όλα αυτά τα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει η διαδικασία, η οποία δεν βοηθά σε τίποτα».

«Έχουμε μία πολύ σοβαρή εξέλιξη» σημείωσε ο Β.Μεϊμαράκης, αναφορικά με την ανεξαρτηποίηση βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας. «Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας ενώ μιλούσε  εξ ονόματος 149 βουλευτών αποδείχθηκε ότι δεν τους εκπροσωπούσε» είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε, λέγοντας πως προτίθεται «να συζητήσει μαζί του, τόσο για τώρα όσο και για την περίοδο μετά τις εκλογές, τι προτίθεται να κάνει».



  • Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διαδικασίες μέχρι τις πρόωρες εκλογές
  • Μεϊμαράκης: Θα λάβουμε και θα αξιοποιήσουμε τη διερευνητική εντολή
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εστάλη προς τον πρόεδρο της ΝΔ ένα e-mail από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με το οποίο ο Πρ.Παυλόπουλος τον ενημέρωνε ότι του παρείχε τη διερευνητική εντολή.

Αργότερα την Παρασκευή, στις 15:30 θα συνεδριάσουν από κοινού το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας σε διευρυμένη σύνθεση και η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Άμεσα λοιπόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ξεκινήσει τις επαφές με πολιτικούς αρχηγούς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.