Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αυγενάκης αναφορικά με την επαναφορά του διαχωρισμού των Πανεπιστημίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ





Ανακοίνωση Λ. Αυγενάκη αναφορικά με την επαναφορά του διαχωρισμού των Πανεπιστημίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα, στη Βουλή:
«Με το νόμο 4009/2011 (ΦΕΚ Α” 195/6.9.2011) σταμάτησε ο ανώφελος διαχωρισμός μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς ορίζεται ότι «Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: α) τον πανεπιστημιακό τομέα […], β) τον τεχνολογικό τομέα […]».
Παρόλ’ αυτά στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» επανέρχεται αυτός ο διαχωρισμός, ο οποίος δεν είναι σύννομος, δημιουργώντας ζητήματα χωρίς να υπάρχουν.
Είναι απαράδεκτο σφάλμα κρατικές αρχές να συνεχίζουν να διαχωρίζουν τα Πανεπιστήμια, επειδή αγνοούν την προηγούμενη νομοθεσία ή επειδή εξυπηρετούν άλλου είδους συμφέροντα και ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Παιδείας, την άμεση διόρθωσή του πριν από την ψήφιση.»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.