Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Σκληρή θεσμική κόντρα μεταξύ Προεδρίας και Κωνσταντοπούλου


Με νέα δήλωση επανέρχονται κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας προς απάντηση στους ισχυρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος και τα περί «ακυρότητας» της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Με δεύτερη κατά σειρά τοποθέτησή τους, ύστερα από νέα παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου, οι κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν: «Ως προς την ουσιώδη μεταβολή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την οποία υπαινίχθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου, απλώς υπενθυμίζεται, ότι κατά το άρθρο 11 παρ. 6 του κανονισμού της Βουλής, εκείνη όφειλε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεταβολή αυτή, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα». 

Οι ίδιοι κύκλοι επανέλαβαν επίσης τη θέση που διατύπωσαν νωρίτερα το πρωί: «Ισχύει πολύ περισσότερο τώρα, το ό,τι όπως ήδη διευκρινίσθηκε,  "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες"».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.