Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Η Φινλανδία ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία;Η Φινλανδία κάλεσε τριπλάσιο αριθμό εφέδρων για την επανεκπαίδευση τους, από τις 6.000 στις 18.000, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Η κίνηση αυτή από το Ελσίνκι έρχεται την ώρα που… αυξάνει η ένταση στις σχέσεις της σκανδιναβικής χώρας με την Ρωσία, με την οποία μοιράζεται 1.350 χλμ χερσαίων συνόρων.
Σύμφωνα με τον Φινλανδό υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας, η αύξηση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και τρία χρόνια. «Τα προηγούμενα χρόνια οι αμυντικές δαπάνες είχαν μειωθεί, τώρα ο αριθμός του εφέδρων επανήλθε σε αυτόν που ήταν το 2010″, σημείωσε ο Hannu Hypponen, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο.
Η Φινλανδία, δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με την Ατλαντική Συμμαχία και τον ΟΗΕ να κατηγορούν την Ρωσία ότι υποστηρίζει του φιλορώσους αντάρτες στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Φινλανδίας, είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα την δημιουργία μονάδων άμεσης αντίδρασης, ώστε να ενισχυθεί η αμυντική ικανότητα της χώρα, έναντι της ρωσικής επιθετικότητας και της αύξησης της δραστηριότητας της Μόσχας στην περιοχή.
Η ένοπλες δυνάμεις της Φινλανδίας, φτάνουν τους 230.000 στρατιώτες, μία δύναμη που μπορεί να αναπτυχθεί (με κλήσεις εφέδρων) σε διάστημα μίας έως τεσσάρων εβδομάδων και την στρατιωτική θητεία να κυμαίνεται από τις 165 έως τις 347 ημέρες. Οι αμυντικές δαπάνες της χώρας για το 2015 προβλέπονται στα 2,9 δισ. δολάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.