Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Γλίτωσε τη θανατική ποινή ο δράστης του μακελειού σε σινεμά του Ντένβερ





Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμία πιθανότητα αποφυλάκισης θα εκτίσει ο Τζέιμς Χολμς, δράστης της επίθεσης σε σινεμά του Κολοράντο, ο οποίος γλίτωσε τη θανατική καταδίκη λόγω μη συμφωνίας του σώματος των ενόρκων για την επιβολή της εσχάτης των ποινών.

Ο Χολμς είχε εισβάλει στις 20 Ιουλίου 2012 μέσα σε μια κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα όπου γινόταν μεταμεσονύχτια προβολή μιας ταινίας της σειράς Μπάτμαν, φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα, κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε ανοίξει πυρ, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 70.

Τον περασμένο μήνα, το σώμα των ενόρκων, που αποτελείτο από εννέα γυναίκες και τρεις άνδρες, είχε κρίνει τον 27χρονο ένοχο για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Όμως δεν υπήρξε ομοφωνία για την επιβολή της θανατικής ποινής, κάτι που σημαίνει ότι επιβάλλεται αυτόματα στον δράστη του μακελειού η ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς καμιά δυνατότητα αποφυλάκισής του.

Αν και οι ένορκοι απέρριψαν τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί αδυναμίας του κατηγορουμένου να δικαστεί λόγω σχιζοφρένειας, όλοι οι γιατροί που κατέθεσαν συμφώνησαν ότι ο Χολμς είναι ψυχικά σοβαρά ασθενής.

Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι ο 27χρονος είχε στόχο να σκοτώσει και τους 400 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στον κινηματογράφο και ο μόνος λόγος που απέτυχε να δολοφονήσει περισσότερους ήταν ότι έπαθε εμπλοκή ο γεμιστήρας τύπου drum του ημιαυτόματου τουφεκιού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.