Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Συγγρού!!!
Τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας από τα βόρεια προάστεια της Αττικής αλλά και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού!
Τα μέλη του κόμματος διαβλέπουν συντριβή της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές εξαιτίας των προσωπικών πολιτικών παιγνιδιών που παίζουν σε βάρος της παράταξης οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Εξαιτίας μικροπολιτικών συμφερόντων και με την πίσω σκέψη ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν δικαιωμένοι, έπειτα από μια πανωλεθρία της ΝΔ, τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς ομονοούν στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στο κόμμα κι αυτό δεν είναι άλλο από την επιβολή του ανύπαρκτου Μειμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ ως την Ανοιξη του 2016 κι ενώ η χώρα φλέγεται στην κυριολεξία με τις εταιρίες ,μεγάλες και μικρές, να προβλέπουν Αρμαγεδδώνα και να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας.
Κι ενώ η χώρα φλέγεται και κάτι τύποι σαν τον Ψυχάρη γλείφουν τον Τσίπρα, στην Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο κουμπάρος του ζεύγους Καρούζου.
Το μόνο που καταφέρνουν οι ίντριγκες των Καραμανλή-Σαμαρά και Πάκη είναι να βλέπουν τις πλάτες του κόμματος του Λαφαζάνη ο οποίος πάει για αξιωματική αντιπολίτευση!
Μπορούν οι κ.κ Καραμανλής, Σαμαράς και Παυλόπουλος να σηκώσουν στους ώμους τους την πολιτική ταπείνωση και διάλυση της ΝΔ;
Αυτό ακριβώς διαβλέπουν (το χάος) οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας στη λεωφόρο Συγγρού.
Θα είναι κάτι πρωτάκουστο αλλά και ενδιαφέρον.
Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Μειμαράκη να ανοίξει τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού από την βάση.
Τις επόμενες κιόλας ώρες- διαφορετικά θα μείνει στην ιστορία ως ο αρχηγός που έκλεισε την πόρτα τελευταίος...
Για την ανεξήγητη όσο και ηλίθια στάση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, απορούν και οι ξένοι δημοσιογράφοι, όπως για παράδειγμα οι αυστριακοί της "Ντερ Στάνταρντ", οι οποίοι ρώτησαν τον εκπρόσωπο Καραγκούνη γιατί υποστηρίζει η ΝΔ την κυβέρνηση.
Οπως θα διαπιστώσετε η ηλίθια πολιτικά στάση της ΝΔ έχει ξεπεράσει τα σύνορα με τους ξένους να αναρωτιούνται τι σκατά συμβαίνει με τα φέουδα Κωστάκη και Αντωνάκη.
Απολαύστε τις δικαιολογίες Καραγκούνη>
"Δεν υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση αλλά τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας", τονίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ", προσθέτοντας ότι αυτή η μορφή υποστήριξης δεν θα διαρκέσει επί μακρόν, αλλά μέχρι τα πράγματα να σταθεροποιηθούν οικονομικά και πολιτικά.
Ο ίδιος εξηγεί ότι αυτή η υποστήριξη που παρέχεται από τη ΝΔ, Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μια αρκετά παράδοξη κατάσταση, αλλά δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, η αντιπολίτευση πίεζε επί πέντε μήνες την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές, που δεν το έκανε, θεωρώντας ότι η ίδια έχει ένα καλύτερο σχέδιο.
Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο μεγάλωνε το κενό στον προϋπολογισμό και χειροτέρευε η οικονομική κατάσταση, και στο τέλος η κυβέρνηση δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να υπογράψει μια συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό για τον ελληνικό λαό, και το οποίο δεν ήταν απαραίτητο, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα περικοπών.
Καθοριστικής σημασίας για τη Νέα Δημοκρατία -η οποία έχει επιφυλάξεις ως προς κάποια επί μέρους μέτρα και θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις- είναι, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του κόμματος, η επίτευξη και κατόπιν η εφαρμογή της δανειακής συμφωνίας, που είναι απαραίτητη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη σταθεροποίηση της οικονομίας.
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει σαφή εικόνα του τί πραγματικά θέλει ο πρωθυπουργός, αλλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση πιστεύουν σε αυτό το πρόγραμμα που φέρεται να τους επιβλήθηκε και να υπήρξε ένας εκβιασμός.
Ο κ. Καραγκούνης επισημαίνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφύγει αυτά τα μέτρα λιτότητας -ιδιαίτερα την αύξηση του ΦΠΑ, τον φόρο των επιχειρήσεων- διότι, παρόλο που όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, το 2012, το έλλειμμα ήταν στο 9% και η ύφεση στο 6,6%, επανέφερε στην πορεία της την οικονομία. Όταν έγιναν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν υπήρχαν ελλείμματα, αλλά υπήρχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ για το 2015 προβλεπόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανάπτυξη της οικονομίας της τάξης του 2,5% ανέφερε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, κανένας δεν εκβιάστηκε, τα νέα μέτρα λιτότητας είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που επί πέντε-έξι μήνες εξηγούσαν για το πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις διεξάγουν στις Βρυξέλλες, για το πόσο αγωνίζονται για τους Έλληνες, για το πόσο καλή συμφωνία θα φέρουν πίσω στη χώρα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, οι ίδιοι δεν είχαν σχέδιο, έχασαν μόνον χρόνο και στο μεταξύ αυξήθηκε το κόστος για όλους, και τώρα έφτασε η ημέρα της πληρωμής.
Στην ερώτηση ως προς την αποτυχία, τελικά, τον Δεκέμβριο, των διαπραγματεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά με τους δανειστές, απαντά ότι, κατά την άποψή του, οι εταίροι δεν ενδιαφέρονταν πλέον για την ολοκλήρωσή τους, το πολιτικό κλίμα ήταν τέτοιο που πολλοί ανέμεναν ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωνε τότε στην κυβέρνηση και στους Ευρωπαίους πως ό,τι και να υπογράψουν ο ίδιος δεν θα το τηρήσει.
Επιπλέον, αναφέρει, οι άνθρωποι είχαν κουραστεί από τα μέτρα λιτότητας, και μπορεί μεν να αισθάνονταν ότι το κλίμα είχε βελτιωθεί, καθώς υπήρχε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη και η ανεργία τουλάχιστον δεν αυξανόταν, ωστόσο πολλοί πίστεψαν σε αυτά τα φοβερά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι κάποιος που έχει έναν νέο, όπως ο Τσίπρας, που υπόσχεται έπειτα από πέντε χρόνια λιτότητας ακύρωση των περικοπών των συντάξεων, μείωση των φόρων, τότε είναι εύκολο να τον ψηφίσει.
Καλούμενος να εξηγήσει τη στήριξη που έχει ακόμη στον πληθυσμό ο Αλέξης Τσίπρας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι αυτό είναι αρκετά παράδοξο, οφείλεται ίσως στο ό,τι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τι έχει πάει στραβά, οι ίδιοι δεν έχουν ακόμη πληρώσει, οι νέες περικοπές στις συντάξεις θα έλθουν από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα υπάρξει, κατά την άποψή του, γρήγορα μια άλλη εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.